ODLAZI!

AMERIKANCI POLUDELI ZA SRPSKIM FUDBALERIMA - JOŠ JEDAN IDE U MLS: Sa Banovog brda vode ga u Los Anđeles!

Autor Dušan Ninković

Beogradski tim ima odličnu saradnju sa timovima iz SAD, njihov golman je otključao vrata za ulazak u MLS srpskim fudbalerima.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Čukarički se poslednjih godina profilisao kao srpski tim sa najboljim izlaznim transferima, a taj trend nastaviće se i ovog proleća. Kako prenosi sajt "Nogomanija", mladi i talentovani čuvar mreže Novak Mićović postaće novi golman Los anđeles Galasksija. Korpulentni golman tako će nastaivti niz odlazaka srpskih fudbalera u MLS!

Poučeni iskustvom Nju Ingland Revolušna koji je napravio pun pogodak potpisivanjem nekadašnjeg golmana Čukarićkog Đorđa Petrovića - potencijalnog reprzenetativca Srbije i mete Mančester junajteda i Liverpula, Los Anđeles Galaksi je odlučio da kupi na istom mestu. Za oko im je zapao Mićović (21, 190cm) koji je tokom većeg dela sezone bio standardan u belo-crnom dresu.

Mićović je kao dečak branio za Crvenu zvezdu, a zatim prošao kroz omladinsku školu Čukaričkog pre nego što je stao na gol prvog tima. Uz kratku pozajmicu u IMT uspeo je da dokaže talenat i kvalitet, pa je brzoi zaslužio mesto u prvom timu - tokom ove sezone je branio na 19 mečeva i sebi obezbedio inostrani angažman.

Podsećamo, u MLS klubovima trenutno igra šest srpskih fudbalera. Najduži staž ima štoper Ranko Veselinović koji ne nastupa za tim iz SAD već za kanadski Vankuver Vajtkeps, a u ligi mu društvo prave golmani Đorđe Petrović i Marko Ilić, štoper Aleksandar Radovanović, defanziv vezni Nemanja Radoja i napadač Dejan Joveljić koji će biti Mićovićev saigrač u timu iz Los Anđelesa.