Fudbal

BRUKA GOLMANA U DERBIJU ZA TITULU - BAJERN MU DAO GOL SA CENTRA: Shvatio šta je uradio, pa se uhvatio za glavu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Igrači Borusije se od ovog kiksa svog golmana nisu oporavili...

Izvor: Twitter/eurofootcom/printscreen

Trebalo je da ova sezona u Bundesligi bude izuzetno neizvesna... Bajern i Borusija Dortmund su u "Klasiker" ušli sa podjednakim šansama za titulu i on bi stvarno mogao da odluči šampiona, a Gregor Kobel će po svemu sudeći biti tragičar tog susreta. Golman "Milionera" iz Dortmunda obrukao se za sve pare već u 11. minutu susreta.

Bajernov štoper Upamekano uputio je dubinsku loptu ka golu Borusije, a na kraju se to ispostavilo kao sasvim dovoljno. Kobel je krenuo na nju u želji da interveniše - i promašio, pa je par sekundi kasnije praktično ni iz čega bilo 1:0 za domaće! Francuski štoper koji nastupa za Bajern tako je jednim običnim dodavanjem sa sredine terena zatresao mrežu u derbiju. Pogledajte taj trenutak!


Bio je to momenat od kojeg se Borusija nije oporavila, a dokaz za to je tok rezultata do kraja poluvremena. Nedugo kasnije je Miler ostao sam na levoj stativi nakon jednog kornera Bajerna, te mu nije bilo teško da zatrese mrežu, a po drugi put je to učinio nakon odbitka Kobela posle udarca Liroja Sanea.