KRAJ!?

KRAJ ZA STEVANA JOVETIĆA - PRECRTAN JE U NEMAČKOJ: Opet ista priča, golovi su tu, ali povrede mu ne daju da blista!

Autor Nikola Savić

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić će po svemu sudeći napustiti klub iz Berlina nakon godinu dana.

Izvor: Profimedia

Reprezentativac Crne Gore Stevan Jovetić neće produžiti ugovor sa Hertom iz Berlina, piše nemački "Bild". Jovetić je u redove Herte stigao u letnjem prelaznom roku 2021. godine iz Monaka. Od terena u Berlinu su ga odvajale povrede butnog mišića, pa nije mogao da pokaže svoj pun kvalitet u nemačkom timu i zato će na leto morati da traži drugi klub. U ugovoru sa Hertom postoji klauzula o produženju saradnje ukoliko Jovetić odigra 45 minuta na 60 odsto utakmica, što Crnogorcu nije pošlo za nogom.

Jovetić je pre Herte igrao za podgoričku Mladost, Partizan, Fiorentinu, Mančester Siti, Inter, Sevilju i Monako. Ostaće upamćen po tome da je uspeo da postigne gol u svakoj od "liga petice" što je pre njega uradio samo Florin Radučoj. Za klub iz glavnog grada Nemačke , Jovetić je postigao devet golova na 35 odigranih utakmica, a ove sezone je do sada odigrao samo 12 mećeva od 26, četiri meseca je odsustvovao zbog povrede i rukovodstvo ga nema u planovima za iduću sezonu.

On je i dalje standardan u reprezentaciji "sokolova" pa će tu pokušavati da održi formu, na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je nastupio i protiv reprezentacije Srbije. Nakon utakmice je imao i poruku podrške za Andriju Delibašića koji se bori protiv opake bolesti.