ZVANIČNO!

227 MILIONA EVRA, OVO NIKO NIJE DOBIO! Holand potpisao NAJVEĆI ugovor u istoriji fudbala, ali ne sa Sitijem!

Autor Milutin Vujičić

Erling Holand se posle dugo premišljanja odlučio da potpiše za "Najki", iako je koketirao i sa drugim velikim proizvođačima sportske opreme.

Izvor: Profimedia

Mesecima je Erling Holand "provocirao" sponzore tako što je nosio opremu različitih proizvođača sportske opreme i tako ih  "mamio" da mu ponude bogat ugovor i na kraju je uspeo u toj nameri. Holand je potpisao istorijski ugovor sa kompanijom "Najki" i po slovu sponzorskog ugovora će zarađivati više nego od Mančester sitija, što dovoljno govori da je i fudbal sada postao podvrsta individualnog sporta.

Holand se obavezao da će idućih deset godina nositi kopačke kompanije "Najki" i da će za to godišnje dobijati 22,7 miliona evra, što je najveći sponzorski ugovor u istoriji fudbala. A tek su mu 22 godine...

Holandu se letos završio ugovor sa "Najkijem" i potom je golove davao u kopačkama kompanija "Puma" i "Adidas", čime je poslao poruku Amerikancima da spreme veliki novac ili će preći u redove rivala. S obzirom na to da se radi o fudbaleru koji će bez ikakve sumnje obeležiti narednu deceniju u fudbalu, "Najki" je na kraju učinio šta je morao - "razbio je kasu" i dobio zaštitno lice kakvo su želeli u svojim redovima posle Kristijana Ronalda.

Osim njega, "Najki" sponzoriše i Kilijana Mbapea, pa bi tako ova kompanija mogla u svojim redovima da ima dvojicu najboljih fudbalera budućnosti. Uz njih su tu još i Markus Rašford, Hari Kejn, Kevin de Brujne, ali i dalje Kristijano Ronaldo koji im "prodaje" sportsku opremu i dok igra u Saudijskoj Arabiji u ligi koju niko ne prati.

Holand inače u Mančester sitiju mesečno zarađuje još 426 hiljada evra nedeljno, što će reći da bi mogao ubrzo da postane i najbogatiji fudbaler današnjice. Ipak, moraće da nadmaši Kilijama Mbapea koji Pari Sen Žermenu uzima pravo bogastvo, ali pitanje je još koliko dugo jer su katarski vlasnici počeli da razmišljaju i u drugom smeru, pa žele da "batale" projekat drim-tim i istražuju druge opcije.

Podsetimo, Norvežanin je letos stigao iz Dortmunda u Mančester siti za 60 miliona evra, a od tada je postigao neverovatna 42 gola za "građane" u samo 37 utakmice. Kraj svog imena ima još i pet asistencija.