KRAJ

ŠOK ZA BAJERN U 94. MINUTU! Smenili trenera, pa ispali iz Kupa - oni imaju MNOGO veći problem nego što misle

Autor Milutin Vujičić

Frajburg je pogotkom sa bele tačke u četvrtom minutu nadoknade izbacio Bajern iz Kupa.

Izvor: Profimedia

Bajern je ispao iz Kupa Nemačke već u četvrtfinalu, pošto mu je presudio penal u četvrtom minutu nadoknade protiv Frajburga, što će reći da "šok terapija" sa Tomasom Tuhelom i nije naročito uspela. Istina, Bajern je za vikend razbio Borusiju Dortmund i napravio je ključni korak ka osvajanju titule, međutim još jednom su viđene boljke bavarskog giganta koji ne ulazi u svaki meč podjednako motivisan.

To je iskoristio Frajburg koji je slavio 2:1 (1:1) golovima Heflera iz 28. i Helera iz 94. minuta sa "kreča", dok je jedini pogodak za Tuhelov tim postigao Upamekano još u 19. minutu susreta. Ipak, nesmotrenost Džamala Musijale koji je igrao rukom u nadoknadi vremena značila je da Bajern sigurno neće podići trofej kupa.

Prethodne dvije sezone za Bajern je kobno bilo drugo kolo (Holštajn Kil i Borusija Menhengladbah), dok će Frajburg pokušati da za početak stigne do svog drugog finala zaredom - a ujedno i drugog u istoriji kluba. Bajern, ipak, neće dugo čekati na prvu narednu priliku za osvetu. Dva tima će se sastavi već u subotu, u meču 27. kola Bundeslige.

Osim Frajburga, plasman u polufinale nemačkog Kupa obezbedio je večeras i Ajntraht pobedivši Union Berlin (2:0), dok se u sredu sastaju Nirnberg - Štutgart i Lajpcig - Borusija Dortmund.