Osamostalio se

ANĆELOTI IDE IZ REAL MADRIDA U BAZEL: Da, istina je, ali ipak nije ono što mislite!

Autor Dragan Šutvić

Davide Anćeloti bi mogao uskoro da se posveti prvom samostalnom trenerskom poslu.

Izvor: Ballesteros/EFE

Anćeloti bi uskoro mogao da napusti Real Madrid i preseli se na klupu Bazela! Nije, međutim, reč o proslavljenom italijanskom strategu Karlu Anćelotiju, već njegovom sinu Davideu, koji bi tako po prvi put u karijeri imao samostalni trenerski angažman.

Davide je trenerskim poslom počeo da se bavi 2013. godine, u prvom Karlovom mandatu na klupi Madriđana. Obavljao je funkciju kondicionog trenera, a do uloge pomoćnog trenera napredovao je 2016. godine, kada je Anćeloti senior predvodio Pari Sen Žermen.

Sada bi, prema navodima španskih medija, mogao da se rastane sa ocem i po prvi put samostalno vodi jedan klub. Bazel u ovom trenutku zauzima tek peto mesto u prvenstvu Švajcarske, što je svakako plasman koji nikoga u klubu ne može da zadovolji. Trener Bazela je do 7. februara bio Sebastijan Fraj, koji je dobio otkaz, a kao prelazno rešenje imenovan je Hajko Fogel. Sada su izgleda u klubu rešili da vide da li je Davide naučio nešto od oca i da li može da ih izvuče iz krize kakva se ne pamti u ovom klubu. 
Prvoplasirani Jang Bojs, sa kojim će Bazel odmjeriti snage u polufinalu Kupa, ima čak 20 bodova više od crveno-plavih, a u upravi kluba vide Anćelotija mlađeg kao spasioca i čovjeka koji pred sobom ima zadatak da odvede Bazel na evropsku scenu naredne sezone.