Fudbal

NAVIJAČI JUVENTUSA MAJMUNSKIM ZVUCIMA PROVOCIRALI LUKAKUA: Sraman skandal u Italiji, ali su ih Romelu i Džeko ućutkali!

Autor Nikola Lalović

Romelu Lukaku je bio na meti navijača Juventusa, a Edin Džeko se našao prvi da mu priđe i podrži ga.

Izvor: Twitter/FOOTBALLWORLDXX

Juventus i Inter su remizirali 1:1 u prvom polufinalu Kupa Italije, a utakmica je završena u senci brojnih incidenata. Videli smo nezadovoljnog Dušana Vlahovića, sukob Huana Kvadrada i Samira Handanovića, ali i vređanje Romelua Lukakua na rasnoj osnovi! 

Juventus je vodio sa 1:0, a onda je Bremer napravio glupost u svom kaznenom prostoru i dozvolio penal za Inter. Kada je Romelu Lukaku dao gol navijači Juventusa su krenuli da ga vređaju rasistički i ispuštaju majmunske zvukove prema njemu. 

Nakon toga je Lukaku krenuo u sukob sa navijačima, a sudija Davide Masa ga je isključio! Lukaku je salutirao ka tribini i pokazao navijačima da ućute, što je arbitar procenio da je dovoljno za isključenje. Pogledajte kako su navijači vređali Lukakua: 

Jedan od prvih koji je stao u Lukakua bio je Edin Džeko. Napadač iz Bosne i Hercegovine je nakon meča otišao do navijača Intera, skinuo dres i poklonio im ga, a pre toga  se okrenuo ka navijačima Juventusa, takođe im pokazao da ućute i onda poljubio grb Intera.

U drugom polufinalu Kupa Italije gledaćemo Fiorentinu i Kremoneze, a pogledajte kako je Edin Džeko reagovao na uvrede za Lukakua: