Fudbal

REAL PONIZIO BARSELONU - BENZEMA ĆE IH PROGANJATI U KOŠMARIMA! I kad bude slavila titulu, ovaj DEBAKL neće zaboraviti!

Autor Mladen Šolak

Real Madrid razbio Barselonu na Nou Kampu 4:0, a Karim Benzema dao je tri gola i asistirao Vinisijusu.

Izvor: Profimedia/Profimedia/Sergio Ruiz/Pressin PS_230405_032

Real Madrid pobedio je Barselonu 4:0 u polufinalu Kupa kralja i posle devet godina ušao u finale. Igrao se tim Karla Anćelotija u revanšu polufinala posle poraza 0:1 u prvom meču i spektakularno ušao u finale protiv Osasune, koje će biti odigrano u maju. Za to vreme, Barselona će izvesno slaviti titulu prvaka Španije, ali i tokom te proslave neće moći da zaboravi ono što je doživela ove noći pred svojim navijačima. Pre svega od Karima Benzeme.

Iako prvo poluvreme nije nagoveštavalo debakl Barselone u sredu uveče i iako je Vinisijus golom na Benzemino dodavanje u nadoknadi samo izjednačio rezultat u dvomeču, ono što se dogodilo u nastavku sigurno nikad neće biti zaboravljeno. Karim Benzema je pogađao u 50, 58. (iz penal) i u 80. minutu za konačnih 0:4, koje su ostavile u šoku ceo stadion.

Koliko je čudo ovakva pobeda Reala u Barseloni govori i istorija, jer Madriđani nisu dali četiri gola u "El Klasiku" u bilo kom takmičenju još od maja 2008, kada je bilo 4:1 u Primeri, a na Nou Kampu to nisu uspeli još od 1963. godine, kada je bilo 5:1 za "kraljevski klub". Uz te istorijske pobede od večeras biće dopisan i Benzemin ples na terenu najvećeg protivnika.

Iako Ćavi nije mogao da računa na nekoliko igrača zbog povreda, pa nisu igrali Pedri, Usman Dembele, Andreas Kristensen i Frenki De Jong, to neće biti opravdanje za to što je Anćeloti potpuno nadmudrio Ćavija i poveo ekipu ka velikom finalu, u kojem će rival "kraljevićima" biti i srpski vezista Darko Brašanac.