ZAISTA!?

RAZBIO SRBIJU, POTPISAO ZA REAL, PA BANKROTIRAO: Hteo da bude rep zvezda, pa sad ŠOKIRAO izborom nove karijere!

Autor Milutin Vujičić

Rojston Drente je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta.

Izvor: Profimedia

Holandski fudbaler Rojston Drente za dva dana će proslaviti 36. rođendan i sada bi verovatno razmišljao o završetku igračke karijere, da ona za njega nije praktično završena još pre decenije. Brzonogi fudbaler koji je "uništio" Srbiju sa Holandijom na Evropskom prvenstvu 2007. godine za mlade fudbalere, stigao je tog leta u Real Madrid u transferu vrednom tada ogromnih 14 miliona evra i činilo se da će biti nova zvezda "kraljevskog kluba", ali...

Drente je bio "u oblacima" zbog potpisa za Real Madrid i više nije mario za fudbal, pa je posle pozajmica u Erkulesu i Evertonu, počeo da luta 2012. godine po odlasku iz Real Madrida. Igrao je za brojne klubove (Alanija, Reding, Kajzeri, Banijas, Sparta...) i pokušavao je da "restartuje" svoju karijeru, ali sa viškom kilograma nije mogao da uspe. Uz to, potrošio je novac koji je zaradio dok je igrao za Real, bankrotirao je, a čak nije mogao da prođe ni u amaterskim klubovima poput Kozaken bojsa. Poslednju utakmicu odigrao je prošle godine, a u međuvremenu je promenio nekoliko karijera.

Počeo je da se zanima za muziku i objavio je nekoliko rep pesama, međutim to mu se nije isplatilo, tako da je ovih dana sve iznenadila vest da se Rojston Drente nakon fudbala okrenuo zdravstvu!?

"Čitava moja porodica bavi se tim poslom. Tetka Helen je medicinska sestra, moja majka je negovateljica i pre nekoliko godina sam razmišljao: Zašto i ja ne bih prošao obuku i video kako se snalazim u tom svetu?", ispričao je Rojston Drente koji je istakao da je u međuvremenu počeo da radi na odeljenju za osobe sa demencijom, a posao mu prija jer oseća da je bolja osoba od kada pomaže drugima.

"Vidim potpuno drugu stranu sveta. Rad mi pomaže da postanem bolja osoba u ovom društvu. Navikao sam na glamur u fudbalu, ali me je ovo popravilo kao osobu. To je ono što sam tražio. Puno sam se mučio na kraju igračke karijere. Činjenica je da znaš šta želiš da radiš, ali u trenutku kada počneš s tim, zapitaš se je li to zaista ono što ti se sviđa".