Nije se dao!

DEJO I MIHA NUDILI MARKE, A MIŠA VIKAO "NE, NE, NE!" Voleo Partizan više nego devize - Tumbas NIKAD za Zvezdu!

Autor Dušan Ninković

Čuveni navijač Partizana odbio je sve napade dvojice legendarnih fudbalera na okupljanju nacionalnog tima.

Izvor: MN Press

Pre samo nekoliko dana - 5. aprila - navršilo se tri godine od smrti Miše Tumbasa, legednarnog navijača Partizana. Omiljeni lik sa tribine svim navijačima crno-belih bio je bezusplovno uz tim iz Humske, koji god da je sport u pitanju i kakva god da je situacija na tabeli u tom trenutku. To mu je donelo kultni status među fanovima Partizana, a njega se sjajnom anegdotom u Partizanovom podkastu prisetio fotograf Miroslav Todorović.

Bilo je to davno - dok su reprezentativci one zemlje bili Siniša Mihajlović i Dejan Savićević. Njih dvojica su imali plan da "kupe " Mišu i ubede ga da navija za Crvenu zvezdu, ali se legendarni Tumbas nije dao. Uspeo je da odbije sve "napade" dvojice kultnih fudbalera, a nekadašnjim asovima Zvezde u pregovorima nisu pomogle ni nemačke marke kojima su želeli da završe posao.

"Okupila se tada moćna reprezentacija Jugoslavije, tu su bile vedete tog vremena: Mijatović, Kralj, Savićević, Mihajlović, Jokanović. Miša se pojavio niotkuda, uz svoje partizanovce. Međutim, prilaze mu Savićević, i, nažalost pokojni, Mihajlović i nude mu devize, koje je on najviše voleo. I nudi mu Siniša sto maraka da navija za Zvezdu. 'Ne, neću', kaže Miša. Savićević dodaje još sto, dvesta. Pa se tu licitiralo, trista... 'Ne, ne, ne', Miša, naravno, nije pristao nikada da viče protiv Partizana. Huškali su ga, ali naš Miša se nije dao i ostao veran Partizanu", ispričao je Todorović. Pogledajte njegovo gostovanje:

Partizanov podkast - Miroslav Todorović
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Tokom decenija i decenija navijanja za Partizan, Tumbas je stekao neverovatnu popularnost među navijačima. Obožavao je susrete sa poznatim sportistima koji su nosili crno-beli dres, neretko su mu oni i finansijski pomagali, a brojni suveniri poput dresova ili drugih delova opreme završili su u njegovim rukama. Koliko su ga voleli navijači pokazuje radna akcija tokom koje mu je sređena kuća u Bariču. Fudbalski klub Partizan snosio je troškove Mišine sahrane. Prisetite se Miše Tumbasa, legende Partizanovih tribina: