TO MU NIJE TREBALO

OVAJ INTERVJU MOŽE SKUPO DA KOŠTA PRVOTIMCA ČELSIJA! Prozivao Lamparda javno - hoće li mu oprostiti?

Autor Nemanja Stanojčić

Kepa Arizabalaga javno je kritikovao Frenka Lamparda, hoće li zbog toga izgubiti mesto u timu?

Izvor: Profimedia

Frenk Lampard vratio se u Čelsi i vodiće klub do kraja sezone. Dok se čeka novi trener i nove promene na leto, jedan igrač će biti pod posebnom lupom. U pitanju je golman Kepa Arizabalaga koji je prošle godine javno kritikovao upravo Lamparda.

U januaru 2021. je Lampard dobio otkaz, došao je Tomas Tuhel, a u aprilu 2022. je španski golman dao intervju zbog kog se sada verovatno kaje. "Nismo igrali tako dobro kad je Lampard bio trener, nismo počinjali napade iz poslednje linije, igra nije bila planska, više je bilo slobode i mnogo manje kontrole. Dolaskom Tuhela vratili smo kontrolu. Golmani su mnogo više učestvovali u igri, on te tera da donosiš više odluka tokom meča i da budeš važan šraf tima. Lako je pričati sa njim, pristupačan je i osećam da mi veruje", rekao je tada Kepa.

Frenk je prvo ukazao poverenje Arizabalagi u svom prvom mandatu, pa je onda među stative stavio Eduarda Mendija. Mnogi smatraju da će ponovo doći do "okade" na golu. "Znate li koliko će Kepi sada biti teško u svlačionici? Prozivao si trenera i sada se on vrato i preuzeo tim, ne znam šta će sada da radi. Zato bih svakog fudbalera savetovao isto - nemojte javno da kritikujete trenere, posebno ne tako direktno. Bolje je da ćutite, jer nikada ne znate kada možete ponovo da se sretnete", rekao je Mario Melkiot, nekadašnji fudbaler Čelsija, za ESPN.

Hoće li ga Lampard sada "zakucati" za klupu ili će ipak preći preko tog intervjua? Biće poznato vrlo brzo, pošto danas, 8. aprila od 16 časova Čelsi gostuej Vulverhemptonu, pa onda u sredu gostuje Realu u Madridu u četvrtfinalu Lige šampiona.