Fudbal

DINAMO NIJE PRIMETIO SINIŠIN TALENAT! Prosinečki progovorio: I ja sam morao da odem iz Zagreba, Miha je bio neverovatan!

Autor Nemanja Stanojčić

Robert Prosinečki pričao je o SIniši MIhajloviću, Crvenoj zvezdi, cigaretama...

Izvor: MN Press

Robert Prosinečki upoznao je Sinišu Mihajlovića još 1986. godine i to u Zagrebu. Kako je izgledao njihov prvi susret, šta misli o legendarnom srpskom fudbaleru i koliki problem su mu stvarale cigarete tokom karijere i kasnije? Sve to su samo neke od zanimljivosti o kojima je pričao čuveni hrvatski fudbaler i trener.

Nažalost, Miha je preminuo i izgubio je bitku sa teškom bolešću, a o njemu samo reči hvale ima popularni Robi. "Čudne stvari dešavaju se u životu. Mihajlović je prvi došao u Dinamo, 1986. godine, na neku probu. Nisu primetili njegov talenat. I ja sam morao da odem iz Dinama, posle smo igrali za mladu reprezentaciju zajedno, pa jedan protiv drugog dok je on bio u Vojvodini, bili su čak i prvaci tada, imali su odličnu ekipu", priseća se Prosinečki u razgovoru za "K1".

Posle toga je Miha prešao u Crvenu zvezdu i bio deo istorije. "Sećam se kada je došao u Zvezdu, veliki karakter i talenat sa neverovatnim udarcem. Ne treba da trošim reči na njegove slobodne udarce. Retko ko je imao taj pobednički duh i pozitivan bezobrazluk. Puno je pomogao u osvajanju Lige šampiona, bio je fenomenalan kao momak, potpuno drugačiji nego što se pokazivao u javnosti."

Prosinečki je u karijeri pored Zvezde igrao za Real Madrid, Barselonu,Sevilju, Portsmut, ostavio je veliki trag, ali nikada nije ostavio cigarete. Pravilo mu je to probleme tokom karijere, jer nije krio da je pušio. "Znamo svi da cigareete nisu zdrave i nisu dobre za čoveka, kamoli za fudbalera. Nisam se nikada krio, pušim i dalje nažalost. Kako su na to gledali Barsa i Real? Nikako", zaključio je Prosinečki uz osmeh.