Hm...

SVI ZNAJU DA SUDIJE POMAŽU REALU, VEĆ SEDAM DECENIJA! Laporta i Barsa udarili na rivala: Oni nas da optuže? Cinično!

Autor Nikola Lalović

Predsednik Barselone je bio iznenađen ponašanjem najvećeg rivala i optužbama na svoj račun.

Izvor: Profimedia

Barselona je pod istragom zbog davanja ogromnog novca jednom od čelnika sudijske organizacije u Španiji, uz to Elće je tražio da se njihov meč sa Kataloncima poništi zbog nepravilne registracije Gavija, a sada dolazi odgovor iz Katalonije. 

Predsednik kluba Đoan Laporta je odgovorio napadom na Real Madrid! On je istakao da njegov klub nije uradio ništa loše, a da su sa druge strane najveći rivali favorizovani od strane sudija tokom celog postojanja!

"Svi znaju da je Real Madrid klub na čiju korist sudije prave greške kroz istoriju. Sedam decenija su predsednici sudijske organizacije bili bivši članovi, igrači ili treneri Real Madrida, ponekad sve to u isto vreme. Da nas Madrid optužuje za nešto je neverovatno cinično", rekao je ljutiti Laporta.

On je istakao da njegov klub nikada nije uradio nešto loše, te da zbog toga sud nije mogao da osudi Barselonu. 

"Barselona nikada nije uradila nešto u nameri da ošteti konkurenciju ili da stekne sportsku prednost. Poreske ustanove nisu uspele da dokaž da su naše uplate imale ikakav uticaj. A to nisu uspele da dokažu jer se to nije desilo." 

Takođe je novinarima podelio CD-ove sa materijalom koji je dobijao od agencije bivšeg sudije za novac. Kako kaže, to su bili samo saveti. "Tu je 629 tehničkih izveštaja o sudijama i 43 cd-a. Nije kriminalno tražiti savete. To smo uradili transparentno i jasno. Uplate su javne na našem bankovnom računu, mi ništa nismo krili", rekao je on.