Fudbal

STAVIO PRST NA USTA I IZBACIO IH IZ LIGE ŠAMPIONA! Gotovo je sve - ovo su parovi polufinala!

Autor Mladen Šolak

Mančester siti je uradio očekivano i eliminisao Bajern iz najjačeg takmičenja.

Izvor: Profimedia

Bajern i Siti odigrali su u sredu uveče nerešeno 1:1 posle mančesterskih 3:0 za "građane", a Inter i Benfika odigrali su zabavnih 3:3 posle lisabonskih 2:0 za nerazure. Na taj način, prolazak engleskog i italijanskog kluba kompletirao je parove polufinala Lige šampiona. U dvomečima 9. i 10, maja, a potom i 16. i 17. igraće

  • Milan - Inter
  • Real Madrid - Mančester siti!

Neko od ova četiri tima biće šampion Evrope, dok je među njima aktuelni branilac i najuspešniji klub ovog takmičenja, Real. Sudeći prema viđenom do sada čitave sezone, ipak se za prvog favorita mora proglasiti Siti, koji je u sredu odigrao "ratničkI" meč u Minhenu protiv unapred otpisanog Bajerna. Bavarci pod vođstvom Tomasa Tuhela nisu hteli da se predaju bez borbe i da samo pruže ruku timu Pepa Gvardiole, već su odigrali žestoko, pa su se borili za pobedu doslovno do poslednjeg trenutka. Iako im ona nije donosila mnogo.

Spektakularni napadač "građana" Erling Holand nije iskoristio penal koji je skrivio ponovo nespretni Dajot Upamekano, ali je potom ipak dobio svoju osvetu za ruganje sa tribina. Norvežanin je u 57. minutu dao gol, pa stavio prst na usta, da poruči taok navijačima Bajerna da zaćute. Bavarci se nisu predavali, već su izjednačili golom Džošue Kimiha iz penala u 83, ali onda nisu uspeli da preokrenu - iako su dali sve što su mogli da to urade. Polufinale je ipak ove godine bio njihov krajnji limit u Ligi šampiona, jer će u polufinale definitivno boljji tim.

  • Bajern - Siti 1:1 (ukupan rezultat 1:4)
    /Kimih 83' - Holand 57/
  • Inter - Benfika 3:3 (ukupan rezultat 5:3)
    /Barela 14', Martinez 65', Korea 78' - Aursnes 38', Antonio Silba 86', Musa 95'/