Idemo, momci!

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA: Sve je jasno, "večiti" sigurno idu u najbolje evropsko takmičenje!

Autor Nikola Lalović

Omladinski timovi dva "večita rivala" zaigraće u Ligi šampiona naredne sezone.

Izvor: MN Press

Dok još uvek čekamo rasplet događaja u Superligi i razvoj borbe za drugo mesto koje vodi u Ligu šampiona, kada su omladinske selekcije u pitanju jasno je koja će dva tima predstavljati Srbiju u elitnom takmičenju. Mladi tim Crvene zvezde sa trenerom Zoranom Rendulićem na čelu se već plasirao u Ligu šampiona i to zbog plasmana seniora u to takmičenje. 

Četvrti put zaredom će Crvena zvezda igrati ovo takmičenje, a juniori Crvene zvezde će biti smešteni u grupu sa timovima koji budu izborili plasman u grupu sa seniorima crveno-belih. Do sada je Zvezda sa generacijom '01 ispala u grupnoj fazi, generacija '02 je otišla među 16 najboljih. selekcija '04 je ispala u drugom kolu "staze šampiona", a selekcija '05 je ponovila taj rezultat.

Drugi predstavnik Srbije u Ligi šampiona biće Partizan. Na šest kola pre kraja prvenstva Srbije Partizan je prvoplasirani u ligi sa 60 bodova, osam više od Crvene zvezde i 17 više od IMT-a. Tim predvođen najboljim strelcem lige Vanjom Vlahovićem, Bogdanom Mirčetićem i Jovanom Jevremovićem ići će ove godine u "stazu šampiona" gde je Crvena zvezda igrala prethodne dve sezone.