Prelepo!

POČELA POSLEDNJA FAZA U LOZNICI - NOVI STADION DOBIJA TRAVU! Evo zašto Srbija godinama čeka baš ovakav! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Jedan od tri stadiona koji se trenutno gradi u Srbiji ušao je u poslednju fazu - postavlja se trava u Loznici.

Izvor: Mondo

Veoma ambiciozan projekat o izgradnji tri fudbalska stadiona na različitim krajevima Srbije mnogi su dočekali uz poglede ispod oka, ali evo nas - blizu završetka radova! Na prelepom stadionu u Loznici počela je poslednja faza radova, trenutno se postavlja travnata podloga koja će u narednim godinama dočekati najveće srpske klubove, reprezentaciju naše zemlje, a možda čak i neke evropske mečeve.

Četiri pokrivene tribine, sa kapacitetom nešto većim od osam hiljada sedećih mesta, uz fantastično pozicionirane lože i veoma zanimljivu ideju da tribine budu "iz dvadela" stadionu u Loznici daju šmek. Upravo zbog toga ovaj prelepi stadion biće jedan od najinteresantnijih u regionu, a njegovo zvanično otvaranje mogli bismo da vidimo i pre završetka tekuće sezone. Pogledajte fotografije sa lica mesta, u poslednjoj fazi radova:

Nezvanično, novi stadion u Loznici figurira kao rešenje za probleme koje bi naredne jeseni mogao da ima Čukarički. Stadion na Banovom brdu ne ispunjava uslove za grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a po nekim informacijama delegacija beogradskog tima bila je u poseti Loznici i oduševljena je onim što je tamo videla. To znači da bi belo-crni sa Banovog brda mogli da se "odsele" u Zapadnu Srbiju, gde bi ih verovatno na svakom domaćem meču u Evropi čekao pun stadion! Pogledajte kako je stadion izgledao u novembru 2021. godine, kada ga je posetila MONDO ekipa:

Podsećamo, Srbija će pored ovog zdanja dobiti još dva izuzetno moderna stadiona. Delegacija Fudbalskog saveza Srbije prethodnih dana je obilazila Leskovac i izgradnju "Old Traforda" na kojem će igrati Dubočica, dok će novi dom dobiti i Timok iz Zaječara pošto se gradi i na krajnjem istoku zemlje.