Fudbal

JOVIĆ ISPRATIO STANKOVIĆA U DRUGU LIGU! "Petarda" u mreži Dekijevog tima, a Luka je najviše kriv za nju!

Autor Mladen Šolak

Sampdorija doživela najubedljiviji poraz od kada ju je preuzeo srpski trener. Luka Jović odigrao sjajan meč, iako nije dao gol

Izvor: Profimedia

Fiorentina je pobedila Sampdoriju 5:0 na stadionu "Artemio Franki", a Luka Jović namestio je čak tri gola domaćih. Srpski centarfor nije bio strelac još od početka marta i meča protiv Milana, ali je našao način da pruži veliku pomoć ekipi u današnjem trijumfu, kojim je ekipa Dejana Stankovića doživela sigurno najbolniji udarac na putu ka Seriji B, u koju neizbežno ispada.

Golove za Fiorentinu dali su Gaetano Kastrovili u 47. minutu i malo ko je posle rezultata 1:0 na poluvremenu mogao da pretpostavi da će "Viola" tako razbiti gosta iz Đenove. Međutim, gol Brazilca Dodoa u 62. minutu na Jovićevu asistenciju pokrenuo je seriju pogodaka domaćih, koju je nastavio Dankan golom za 3:0 u 66. minutu, takođe na Lukino dodavanje. Konačnih 5:0 postavio je srpski internacionalac Aleksa Terzić pogotkom za 5:0 u 88. minutu, takođe na Jovićevo dodavanje.

Jovićev dobar ritam nagovestio je da bi u završnici sezone mogao da dobije veću šansu, dok se njegov tim bori na dva fronta - u Seriji A i u Konferencijskoj ligi, u kojoj je Fiorentina u polufinalu protiv Bazela. To takmičenje veoma "leži" reprezenativcu Srbije, jer je u njemu ove takmičarske godine postigao šest golova. Uz to, "Viola" će 24, maja na stadionu Olimpiko igrati i u finalu Kupa Italije, protiv Intera.

Izvor: Profimedia
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt