Fudbal

HAOS! BARSELONA OSVOJILA TITULU, PA HULIGANI ULETELI NA TEREN: Maskirani utrčali sa tribine, Levandovski i ekipa BEŽALI!

Autor Mladen Šolak

Fudbalerima Barselone nije dozvoljeno da proslave "overavanje" titule Primere na terenu velikog rivala.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Barselone osvojili su prvi put titulu od 2019, jer su u nedelu uveče pobedili u gradskom derbiju protiv Espanjola, 4:2. Dvostruki strelac Robert Levandovski i Alehandro Balde i Žil Kunde "overili" su prvu titulu Katalonaca od odlaska Lea Mesija u PSŽ pretprošle godine, ali im nije dozvoljeno da slave na terenu stadiona "Kornelja-El Prat" (sponzorski "RCDE") jer su navijači Espanjola maskirani uleteli u teren i počeli da jure fudbalere Barse. Kad su ih ugledali, novi prvaci Primere potrčali su ka svlačionici, u kojoj će nastaviti slavlje. Pogledajte tu situaciju:

Barselona je više nego dominantno osvojila 27. titulu u klupskoj istoriji i imala nekoliko apsolutnih lidera prvenstva i kada su individualni učinci u pitanju. Napadač Robert Levandovski dugo se prošle godine borio da pređe na Nou Kamp i ostvarenje tog sna ulepšao je sa čak 21 golom, zbog čega je trenutno najbolji strelac Primere, ispred Karima Benzeme, koji je postigao 17 (a čak tri u pobedi Reala 4:0 protiv Barse u "El Klasiku").

Takođe, Poljak je i među 10 najboljih asistenata sa šest nameštenih golova, koliko je stvorio i njegov saigrač Rafinja. Zanimljivo je i da u trci za "Zamorin trofej", koji se dodeljuje najboljem golmanu, trenutno vodi čuvar mreže novog prvaka Mark Andre Ter Štegen, koji je na 33 utakmice primio samo 11 golova i uspešniji je na toj listi od Jana Oblaka iz Atletiko Madrida, Aleksa Remira iz Real Sosijedada, našeg Predraga Rajkovića iz Majorke i Giorgija Mamardašvilija iz Valensije.

Četiri utakmice pre kraja sezone, ovako na tabeli izgleda Barselonina dominacija:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt