Fudbal

LUKA I NIKOLA ĆE IGRATI ZA EVROPSKU TITULU! Fiorentina je ovu pobedu čekala od 1990, još korak do sna Viole! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Srpski centarfor učestvovao u velikoj pobedi Fiorentine - za plasman u evropsko finale protiv Vest Hema!

Izvor: Profimedia

Fiorentina je pobedila Bazel u gostima posle produžetka 3:1 i plasirala se u finale Konferencijske lige, u kojem će igrati protiv Vest Hema! Srpski napadač Luka Jović ušao je u igru u 91. minutu i bio je kao i Nikola Milenković na terenu kada je Čeh Antonin Barak u dubokoj nadoknadi (129. minutu!) dao gol za plasman Viole u evro-finale. Utakmica je toliko trajala zbog prekida jer je jednom navijaču pozlilo, a Fiorentina je burno proslavila plasman u meč za titulu, u kojem će igrati za svoj drugi evropski trofej, nakon što je prethodni osvojila još 1961, u finalu Kupa pobednika kupova. Posledndji put igrala je u evropskom finalu 1990. godine, kada je u utakmici za trofej Kupa UEFA izgubila od Juventusa.

U prvoj utakmici ovog dvomeča, Fiorentina je izgubila 2:1 primivši dva gola u kasnoj fazi meča (jedan je namestio i potencijalni reprezentativac Srbije Damian Maleš), ali je u Švajcarskoj ipak smogla snage da napravi istorijski rezutat. Nikola Milenković vratio se posle suspenzije i odigrao ceo me za Violu u Bazelu, pa je tako srpski tandem učestvovao u ogromnom uspehu italijanskog tima.

Jović je u završnici imao prilike da postigne gol i da postane heroj koji je uveo tim sa stadiona "Artemio Franki" u finale, ali je polu-volej završio pored gola, kao što je i nakon pogotka Fiorentine za konačnih 3:1 mogao da se upiše u listu strelaca.

Finale će biti odigrano na stadionu Slavije u Pragu, 7. juna.

Fiorentina
Izvor: YouTube/TV Arena sport