Promena!

SRPSKI KLUB SE SELI 90 KILOMETARA - NIČE NOVI STADION! Sezona za istoriju, pa "poklon" od 70.000.000 evra! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

U narednom prvenstvu biće domaćin na mestu gde se Superliga igra već dve godine, u Lazarevcu.

Izvor: Grad Kragujevac /Pro-Ing/Urbanistički projekat

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca će u toku naredne sezone svoje mečeve Superlige igrati na stadionu u Lazarevcu! Kako prenose beogradski mediji, Kragujevčani su doneli ovakvu odluku zbog renoviranja stadiona "Čika Dača", u koji bi tokom rekonstrukcije trebalo da bude uloženo 70 miliona evra!

Dozvole za promene na stadionu su već dobijene, pa će u Kragujevcu biti veoma radno tokom predstojećeg leta, ali i cele naredne fudbalske sezone. Očekuje se da novi dom Radničkog ima kapacitet od 20.000 mesta, kao i da konačno dobije reflektore - trenutno je to jedini stadion u Superligi bez osvetljenja! Ideja o rekonstrukciji stadiona u Kragujevcu nije novost, a svojevremeno je o njoj govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

Ipak, pomalo je neobična odluka da se Radnički 1923 preseli u čak 90 kilometara udaljeni Lazarevac. Navijačima neće biti lako da putuju na domaće mečeve, pogotovo kada se uzme u obzir da je postojalo nekoliko bližih i daleko logičnih izbora. Nedaleko od Kragujevca nalaze se Čačak, Gornji Milanovac, Kruševac ili Jagodina, a na stadionima u tim gradovima se svojevremeno igrala ili još igra Superliga.

Od ranije je poznato da nekoliko učesnika Superlige naredne sezone neće igrati na svojim matičnim stadionima. Ukoliko obezbedi opstanak u eliti Mladost GAT će nastaviti da nastupa na "Karađorđu" koji je inače dom Vojvodine, dok je već sada jasno da će novi dom morati da potraži IMT, novajlija u eliti. Ni stadion pored hale "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu ni teren Bežanije koji "Traktordžije" koriste ne ispunjavaju uslove za Superligu.

Drugi novajlija je Železničar iz Pančeva i oni su uvereni da će do početka sve biti sprmeno, pa čak i reflektori na stadionu u gradu koji leži na levoj obali Dunava. Sa druge strane, na desnoj obali Drine će se igrati elitni rang srpskgo fudbala, ali će na novom "Lagatoru" u Loznici domaćin biti Čukarički koji kreće u potpunu rekonstrukciju svog doma na Banovom brdu. Pogledajte stadion Loznice: