ŠTA BI!?

HRVATSKOJ DONEO BRONZU U KATARU, DALIĆ GA SAD "PRECRTAO": Napravio transfer snova, a onda mu se karijera raspala!

Autor Milutin Vujičić

Mislav Oršić je u decembru bio heroj Hrvatske, a sada ga nigde nema na mapi zbog lošeg transfera.

Izvor: Profimedia

Mislav Oršić postigao je gol u meču za treće mesto protiv Maroka (2:1) na Svetskom prvenstvu u Kataru kojim je Hrvatskoj doneo bronzu, međutim samo pet meseci kasnije - neće se boriti za novu medalju sa "vatrenima". Selektor Zlatko Dalić nije ga pozvao za mečeve završnice Lige nacija pošto je Oršić od promene kluba u januaru potpuno van forme, a stare zasluge u ovom trenutku nisu dovoljan razlog da zaigra za reprezentaciju.

Krilni napadač je godinama bio najbolji fudbaler Dinama iz Zagreba da bi posle Mundijala u Kataru poželeo novi izazov u karijeri i prešao je u redove Sautemptona gde je za sada odigrao tek pet mečeva, ali samo šest minuta u Premijer ligi. "Sklonjen je" iz tima i čeka leto za novi transfer uz nadu da će se vratiti u državni tim.

Umesto fudbalera sa 26 nastupa za "vatrene" i dva gola, Dalić je pozvao mladog napadača egzotičnog imena - Dion Drena Beljo (21) koji je zimus takođe napustio HNL. Ipak, Beljo je pogodio sa izborom kluba jer je iz Osijeka stigao u redove nemačkog Augzburga i vrlo dobro se snašao. Odmah je postao standardan u startnoj postavi i zabeležio je po tri gola i asistencije u Bundesligi.

Podsetimo, Hrvatska na završnom turniru Lige nacija u Roterdamu igra protiv Holandije (14. juna), dok ih u utakmici za titulu ili za treće mesto čekaju Španija ili Italija.