Rastanak!

BAJERN OTERAO LEGENDU I HASANA SALIHAMIDŽIĆA: U Kelnu osvajali titulu, u Minhenu "kucali" otkaze direktorima!

Autor Dušan Ninković

Direktorski dvojac odlazi iz kluba nakon niza pogrešnih odluka koje su doneli tokom sezone.

Izvor: Profimedia

Samo nekoliko sati nakon što su dramatično stigli do 11. uzastopne titule u Bundesligi, čelnici Bajerna su napravili korenite promene u timu. Trofej je podignut na terenu stadiona u Kelnu gde su upisali pobedu (2:1), a u Minhenu su se uveliko kucali raskidi ugovora za dvojicu funkcionera - direktorski dvojac koji su činili legendarni golman Oliver Kan i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić.

Pomenuti tandem je tokom sezone doneo odluku da se tadašnjem treneru Julijanu Nagelsmanu zahvali na saradnji i to jedna od stvari koje su im se najviše zamerale u kancelarijama, ali i na tribini. Dogodilo se to devet kola pre kraja sezone, na njegovo mesto doveden je Tomas Tuhel, a u tim trenucima Bajern je bio na drugom mestu u prvenstvu i zatim je lako eliminisan od Mančester sitija u Ligi šampiona.

Tandem Kan-Salihamidžić se u tim trenucima okomio na igrače, smatrajući ih najodgovornijim za loše rezultate, a nakon što je sezona ipak spašena u poslednjem kolu, stigle su informacije da legendarni asovi Bajerna neće ostati na svojim funkcijama. Kana bi, prema najavama nemačkih medija, na mestu izvršnog direktora trebalo da zameni Jan Kristijan Dresen, koji je u klub stigao u proleće 2013. godine i koji je do sada obavljao funkciju šefa finansijskog sektora. Sa druge strane, još uvek nije poznato ko će naslediti Salihamidžića na poziciji sportskog direktora, a mnogo više informacija trebalo bi da bude poznato 30. maja, kada će se održati sednica Nadzornog odbora kluba.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt