Ko je rešenje?

IGOR DULJAJ NAJAVIO ODLAZAK IZ PARTIZANA?! Pobeda, pa analiza: "Ako postoji moja odgovornost..."

Autor Dušan Ninković

Mladi trener preuzeo ekipu u katastrofalnom trenutku, a za pripremu nove sezone nema mnogo vremena i moraće da se radi brzo.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Partizan je završio pobedom nad Voždovcem jednu od najgorih sezona u klupskoj istoriji, a već večeras mora da se počne sa planovima za leto. Jedna od glavnih tema u kancelarijama fudbalskog kluba biće dolazak Ognjena Vranješa kojeg navijači ne žele, a čini se da je daleko bitnije pitanje ko će predvoditi crno-bele. Sezonu je završio Igor Duljaj, koji je treći trener Partizana u sezoni, nakon Ilije Stolice i Gordana Petrića.

Sva trojica su imali velike kikseve, ali je Duljaj u samom finišu uspeo da koliko-toliko konsoliduje tim. Kako crno-beli neće imati mnogo vremena i prostora za razmišljanje, logično je pitanje da li ostaje na klupi? Nekadašnji defanzivni vezni Partizana i reprezentacije govorio je o tome nakon pobede u 37. kolu Superlige!

"Mogu jednim delom da budem zadovoljan, posebno u prvom poluvremenu gde smo pored dva gola imali mnogo prilika za treći i četvrti. Igrali smo protiv najmlađeg tima u ligi, moramo da poštujemo što žele da igraju fudbal. Samo nek nastave tim putem. U drugom sam ubacio mlade igrače, da vidim kako oni izgledaju, da ih uporedim sa igračima Voždovca. Razlika je velika, oni imaju igračku praktiku, redovno igraju. Čestitam ovom priliku mladom Stepanoviću na debiju", rekao je trener Partizana. Poslušajte njegovu izjavu:

Igor Duljaj na kraju sezone
Izvor: YouTube/Arena sport TV

"Što se tiče moje budućnosti to ćemo videti u toku sledeće nedelje. Treba da se napravi neka dobra analiza. Da li neko može da bude zadovoljan četvrtim mestom? Ne. Da li neko može da bude zadovoljan trećim mestom? Ne. Da li neko može da bude zadovoljan drugim mestom? Takođe ne. Moramo da znamo u kojim smo bili okolnosima. Ne postoji nikakav alibi. Bilo koja moja odgovornost, ako ona stoji, ja sam spreman da je prihvatim. Ako sam ja problem, to je najlakše rešiti", zaključio je Duljaj.