Fudbal

DUGA KOSA, DUGA BRADA... POZNATI SRPSKI FUDBALER KAKVOG NE PAMTIMO! Došao da gleda Novaka Đokovića i NEPREPOZNATLJIV je

Autor Mladen Šolak

Igrao je za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u fudbalu, ali nije izgledao ni izbliza ovako

Izvor: Instagram/ljuboja_danijel_28

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore u fudbalu Danijel Ljuboja (44) pratio je uživo meč Novaka Đokovića na Rolan Garosu, ali je izgledao tako da ga je verovatno malo ko prepoznao. Sa dugom kosom i dugom bradom, nekadašnji napadač više ne podseća na sebe iz igračkih dana, tokom kojih je takođe imao karakterističnu frizuru, sa plavom "crtom" na glavi. Pogledajte kako danas izgleda bivši napadač Sošoa, Strazbura, Pari Sen Žermena i niza francuskih klubova.

Ljuboja je rođen u Vinkovcima 1978, u tamošnjem Dinamu je počeo da trenira fudbal, potom je igrao i u Osijeku, pa u Crvenoj zvezdi iz koje je otišao u Sošo još kao omladinac. U tom klubu je 1998. ušao u profesionalni fudbal i značajan deo karijere vezao je za Francusku, , uz četvorogodišnju epizodu u Nemačkoj (Šturgart, Hamburg, Volfsburg), a od 2011. do 2013. nastupao je i za Legiju iz Varšave.

Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore igrao je 19 puta, dao je jedan gol i bio je učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj pod vođstvom selektora Ilije Petkovića. Nakon te godine, ipak, nije nastupao za Srbiju nakon raspada državne zajednice SCG.