Dolazi?

PARTIZAN ŽELI UBOJITOG NAPADAČA IZ CRNE GORE?! Slavni rođak igrao za Real, on čeka poziv iz Humske i reprezentaciju!

Autor Dušan Ninković

Tajron Konrad briljirao je u dresu Sutjeske i privukao pažnju brojnih klubova, među kojima su i banjalučki Borac i beogradski Partizan. Pročitajte šta naajbolji strijelac crnogorskog prvenstva kaže o tome.

Izvor: Youtube/FK Sutjeska/printscreen

Nakon fantastične sezone i 26 postignutih golova u najvišem rangu crnogorskog fudbala, Tajron Konrad je "na ceni". Za usluge napadača iz Holandije već neko vreme interesuje se Borac iz Banjaluke koji ima ogromnih problema na toj poziciji, a u momku poreklom sa Surinama vide rešenje pred početak evropskih kvalifikacija.

Tim povodom su sa Konradom pričale kolege iz Banjaluke, koje su između ostalog saznale i za interesovanje Partizana! Crno-beli bi, barem je tako načuo Tajron, voleli da ga vide u Beogradu i da tokom leta baš njime ojačaju napadačku liniju tima koji će i naredne sezone predvoditi Igor Duljaj!

"Usijao mi se telefon... Dobio sam mnogo poruka, šalju mi tekstove gde me povezuju s Partizanom. Ne znam mnogo o tome, mislim da su zasad to glasine. Ali Partizan je sjajan klub, videćemo da li je to tačno. Znam da je Partizan veliki klub, sada ne mogu ništa više da kažem. Ukoliko dobijem ponudu, videćemo... Toliko mogu da kažem u ovom trenutku", prokomentarisao je za MONDO najbolji strelac crnogorskog prvenstva.

Strelac 26 golova u sezoni za Sutjesku iz Nikšića svestan je sada da je pogocima u Crnoj Gori "zaludeo" region. Kao jedna od destinacija pominje se Borac iz Banjaluke, ali čini se da Holanđanina to ne zanima previše... "Znam za taj klub, ali to nije opcija koja mi je interesantna. Borac je dobar klub, znam da su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, igraju Evropu, ali nisu opcija, jer mislim da to ne bi bio najbolji potez za mene", rekao je Konrad.

Ukoliko se desi da tokom leta pojača Partizan, medijima i javnosti posebno će biti zanimljiv odnos koji ima sa svojim rođakom Drenteom. nekada najveći talenat evropskog fudbala Rojston Drente, bivši igrač Real Madrida, svojevrsni je uzor Tajronu Konradu. "Igrali smo neko vreme zajedno u klubu Kozaken bojs. Naše karijere su prilično različite, ne viđamo se često, ali u kontaktu smo, razgovaramo ponekad i pričamo o stvarima koje nam se dešavaju. Ono što mi on govori često je da budem fokusiran i da moram da budem mentalno jak. On je taj koji mi pruža podršku i tera me da vjerujem u sebe i da moram da imam mnogo samopouzdanja“.

Drente je nakon osvajanja Evropskog prvenstva za igrače do 21 godinu, u čijem finalu je Holandija savladala Srbiju 4:1, prešao u Real Madrid. Iako se Drente nije najbolje snašao u "kraljevskom klubu", njegov rođak Konrad priznaje da bi rado napravio istu "grešku" i obukao dres svog kluba iz snova. "Kad bih dobio šansu da odem u Real odmah bih ju prihvatio. Naravno, ja sam fokusiran na svoju karijeru i moje sljedeće korake koji me očekuju. O Madridu ne razmišljam, ali ako me već pitate – Real bi za mene bio ostvarenje sna".

Konrad ima još snova, a jedan od njih je i igranje za reprezentaciju, međutim, ne Holandije već Surinama. Kao i brojni holandski fudbaleri poput Džimija Flojda Haselbanka, Edgara Davidsa, Klarensa Sedorfa ili Arona Vintera, i Konrad vuče poreklo iz Surinama. Ne krije da bi bio presrećan pozivu u selekciju ove zemlje koju sa klupe vodi upravo Aron Vinter.

"Moram da završim papirologiju, još nemam pravo da nastupam, prvo moraju da se reše te stvari, a onda tek mogu da se nadam pozivu u reprezentaciju Surinama. Mnogo igrača poreklom iz Surinama je izabralo da igra za Holandiju, ali mislim da sada Surinam raste, sve više je dobrih igrača i mislim da reprezentacija Surinama ima lepu budućnost", zaključio je Konrad, na kraju razgovora za MONDO.