Aktivirali!

NAJVEĆI FUDBALSKI TRANSFER LETA - REALOVA BOMBA OD 130.000.000 EVRA: Sve je gotovo, najtalentovaniji stiže u Madrid!

Autor Dušan Ninković

Mladi engleski fudbaler Džud Belingem seli se u Real Madrid, saopštila je Borusija Dortmund.

Izvor: Profimedia

Real Madrid je prve dane nakon razočaravajuće sezone iskoristio za rastanak sa igračima, a onda je u sredu popodne eksplodirala bomba na dva mesta - u Dortmundu i glavnom gradu Španije! Madriđani će tokom leta postati jači za engleskog fudbalera Džuda Belignema (19), a ceo transfer centralnog veznog igrača mogao bi da iznosi preko 130 miliona evra.

Za sada se zna da će Real Madrid platiti 103 miliona za mladog fudbalera, dok bi još 31 milion Borusija iz Dortmunda mogla da zaradi na osnovu bonusa. Mladi fudbaler će potpisati ugovor do 2029. godine i od prvog dana priprema će se staviti na raspolaganje Karlu Anćelotiju, jer je on još pre nekoliko meseci dogovorio lične uslove za najvećim španskim klubom.

Belingem u Madrid stiže nakon tri veoma uspešne sezone u Borusiji iz Dortmunda. Tokom tog perioda pokazao je da može da bude jedan od najboljih igrača u Evropi, pa će prelazak u Real Madrid koji pravi rekonstrukciju u veznom redu biti samo korak ka tome. Inače, Džud je ponikao u lokalnom Stoubridžu, odakle se preselio u Birmingem i gde je primećeno da je čudo od deteta. Za tim do 18 godina igrao je kada je imao samo 14, sa 15 godina je debitovao za U23 ekipu, a sa 17 debitovao za seniorski tim reprezentacije Engleske.

Nije ni čudo da je Real odlučio da "odreši kesu" i napravi transfer koji će verovatno biti najveći u evropskom fudbalu ovog leta - barem što se tiče izdvojenog obeštećenja. Odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju ili Lionela Mesija bilo gde su stvarno važne stvari za fudbal, ali Belingem je budućnost - njega ćemo na najvećoj pozornici gledati narednih 15 godina!