Kakav igrač!

"MASAKRIRAO IH JE!" Hit priča o miljeniku Grobara: Oni mučenici samo što ne plaču, a on samo udara!

Autor Nikola Lalović

Antonelo Žuka je u Partizanu zaista bio stranac koji se retko viđa!

Izvor: MN Press

Čekamo novu sezonu Superlige da Marko Jovanović sa Železničarom iz Pančeva zaigra u eliti, a dok se to čeka iskusni 35-godišnji štoper pričao je u "Alesto" podkastu kod Aleksandra Stojanovića o svojoj karijeri. Prisetio se neverovatne priče o tome kako je ozdravio i vratio se fudbalu posle teške bolesti, ali je govorio i o danima u Partizanu.

Kada je u prvom mandatu nosio crno-beli dres od 2007. do 2011. godine, a tada se vodila velika bitka za mesto u sredini terena. Došli su neki domaći igrači velikog potencijala, a tu je bio pitbul iz Brazila!

"Raća je u javnosti predstavljen kao budućnost kluba, sa visinom, talentom koji poseduje. Tu je i Ljuba Fejsa koji je plaćen veliki novac, u to vreme najveći transfer u srpskom fudbalu", počeo je priču Jovanović, pa istakao da je na tom mestu već bio Antonelo Žuka:  "Jedan od najboljih stranaca sa kojima sa igrao u Partizanu, Brazilac koji je izgarao na terenu. On je sa slomljenom rukom igrao na derbiju, retko ko bi igrao. Svaki trening maksimalno, ali je tako udarao na treninzima, da je to bilo stravično. Ali je i trpeo udarce", ispričao je Jovanović. 

Marko Jovanović o borbi sa bolešću
Izvor: YouTube/ALESTO

Ipak, kada je Fejsa došao iz Hajduka iz Kule, a Ivan Tomić je kao velikog talenta doveo Radosava Petrovića, hteo je iskusni Žuka da pokaže ko je gazda! Kako? Batinama!

"Imao je neki čudan mentalitet. Voleo je Partizan, međutim kada su njih dvojica došli je osetio konkurenciju. Jedan talentovan, drugi plaćen, samim tim je tu da igra. Mi na pripremama na Tari, a on je njih tako krenuo da udara na pripremama na Tari, ja tebi ne mogu da objasnim! A oni mučenici onako mladi, došli iz manjih sredina, glupo im, samo što ne zaplaču! A ćute, posle svakog treninga stavljaju led na zglobove... Žuka ih je bukvalno masakrirao! On je njima hteo da stavi do znanja ko je glavni", prisetio se iskusni štoper. 

Ipak u jednom trenutku su se Ivan Stevanović i Jovanović dogovorili da stanu u odbranu mlađih saigrača, pa je na treninzima nastala opšta tuča!

"Dogovorimo se Robi Stevanović i ja da mi njemu uzvratimo. Onda smo mi krenuli da udaramo Žuku! Dolazili su i pričali nam: 'Prestanite biće tuča, biće svašta!' U jednom trenutku je došao Slaviša Jokanović i rekao: 'Vi niste normalni, morate da stanete!' Ali Žuka nijednog trenutka nije ušao u svađu, nije se ni u jednom trenutku požalio", završio je svoju priču Jovanović.