Fudbal

UTAKMICE PROTIV ZVEZDE NAJTEŽE, O NJIMA SE JOŠ PRIČA! Arigo Saki opet u Beogradu: Na Marakani je i Milan postao veliki!

Autor Mladen Šolak

Legendarni italijanski trener Arigo Saki boravi u Beogradu i naravno da ne zaboravlja mečeve protiv Crvene zvezde,.

Izvor: MN Press

Legendarni italijanski trener Arigo Saki (77) boravi u Beogradu kao promoter osmog italijanskog kampa za decu fudbalere. Kamp će biti održan na terenima FK Voždovac od 26. do 30. juna i namenjen je za decu uzrastas od sedam do 14 godina. Prisustvo takvog fudbalskog velikana bilo je inspirativno i za predstavnike medija, koji su u organizaciji Banke Inteza razgovarali sa bivšim tvorcem šampionskog Milana, sa kojim je osvojio titulu prvaka Evrope 1989. i 1990, dok je sa reprezentacijom Italije učestvovao u finalu Svetskog prvenstva u Americi 1994. godine.

"Pre svega, želeo bih da kažem da mi je izuzetno zadovoljstvo da sam opet u Beogradu, gde sam boravio povodom utakmica svojih timova. Bio sam ovde na meču Milana i Zvezde, a i kao trener Atletiko Madrida, u meču protiv Obilića 1998. godine", rekao je Saki.

Te utakmice protiv Zvezde su kultne, jer je zbog magle beogradski susret crveno-belih i roso-nera igran 1988 tokom dve večeri i na kraju su prošli Italijani, koje su predvodili Holanđani Gulit, Van Basten, Rajkard... Te sezone bili su i šampioni Evrope.

"O toj utakmici se još priča i na njoj smo se i mi gradili kao klub. Imao sam sreće da sam vodio velike igrače, odlične ljude, da sam imao predsednika koji je pružao snažnu podršku. Te utakmice protiv Zvezde su bile među najtežima dok sam vodio Milan".

U leto 1998, Saki je na čelu Atletiko Madrida lako eliminisao Obilić u Kupu UEFA, iste sezone u kojoj je Obilić počeo kvalifikacije za Ligu šampiona i ispao od Bajerna. U Španiji je bilo 2:0 za Sakijev tim, a u Srbiji 1:0.