Kraj

NAJBOLJI STRELAC OTIŠAO IZ CRVENE ZVEZDE: Barak čisti redom, crveno-beli će sledeće sezone imati potpuno novi tim!

Autor Nikola Lalović

Iskusni napadač Aleksandar Pešić će po drugi put napustiti Crvenu zvezdu.

Izvor: ATA Images/A.K.

Crvena zvezda je ostala bez najboljeg strelca iz prethodne sezone Aleksandra Pešića! Iskusni napadač stigao je u klub drugi put u karijeri u leto 2022. godine i u dva mandata je na 101 meču postigao 50 golova.

Neposredno pre odlaska Aleksandra Pešića Crvena zvezda se oprostila i od Veljka Nikolića, ali za razliku od centralnog vezista koji je na Kipar otišao kao slobodan igrač, crveno-beli će profitirati od prodaje svog napadača. Aleksandar Pešić je već predstavljen kao novi fudbaler Ferencvaroša, a navodno će u Beograd na ime obeštećenja za njega stići 1.500.000 evra.

Visoki špic ima 31 godinu, a seniorski karijeru je počeo u Radničkom iz Niša pre prelaska u OFI iz Krita,. Probio se u Šerifu iz Tiraspolja pre nego što se vratio u srpski fudbal i imao sjajnu sezonu u Jagodini. To ga je odvelo u Francusku gde je nastupao za Tuluz i kasnije na pozajmicu u Atalantu. Prvi put je u Crvenu zvezdi bio u sezoni 2017/18, a zatim se preselio u Al Itihad. igrao je i za Seul, Makabi Tel Aviv i Karagumruk, a za reprezentaciju Srbije odigrao je jedan meč 2016. godine.

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar je ovako nastavio "čistku" u timu pred novu sezonu. Već ranije je na pozajmicu u Slovačku otišao kapiten Milan Borjan, zna se da je na kraju sezone karijeru završio Nenad Krstičić, a Radovan Pankov je novi fudbaler poljske Legije, dok je Nemanja Motila završio u Olimpiji. Verovatni su rastanci sa Aleksom Vigom, Markom Gobeljićem, Andrijom Radulovićem, a pominjao se i mogući odlazak Aleksandra Kataija.