Odluka!

SRBIN ILI HRVAT PREDVODE BOSNU I HERCEGOVINU: Bruka na domaćem terenu, smena, pa izbor - postoje samo dva kandidata!

Autor Dušan Ninković

Umesto dosadašnjeg selektora Faruka Hadžibegića

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obrukala se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je na svom terenu poražena od Luksemburga. Bila je to kap koja je prelila čašu, pa je dosadašnji selektor Faruk Hadžibegić dobio otkaz, a već se pominju dva izuzetno zanimljiva imena koja bi mogla da ga naslede - srpski stručnjak Mladen Krstajić i hrvatski stručnjak Slaven Bilić!

Prvo se u javnosti pojavilo ime nekadašnjeg selektora Srbije. Po navodima iz Bosne i Hercegovine Mladen Krstajić je bio prvo ime na spisku potencijalnih naslednika Hadžibegića, ali tu postoji problem. Krstajić je već na selektorskoj klupi - nedavno je sa Bugarima zaustavio Srbiju - pa bi Fudbalski savez BiH morao da pregovara o slobodi nekadašnjeg defanzivca rođenog u Zenici.

Možda je baš zbog toga u centar pažnje stigao nekadašnji selektor Hrvatske Slaven Bilić, koji trenutno nema angažman. On je u prethodnoj sezoni trenirao Votford i tamo nije ostavio dublji trag, ali reputacija koju je izgradio tokom godina ga i dalje lansira visoko kada se priča o poželjnim trenerskim poslovima u regionu. Rođeni Splićanin ima bogato trenersko iskustvo i verovatno ga baš zbog toga vide kao idealnog kandidata na klupi "Zmajeva".

O konačnoj odluci više će se znati narednih dana, ali ko god da preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine imaće pakleno težak zadatak. BiH je na početku kvalifikacija savladala Island, a zatim upisala neuspehe protiv Slovačke, Portugala i Luksemburga. Zbog toga su joj prva dva mesta na tabeli kvalifikacione grupe veoma daleko, a samim tim je ugrožen i plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Nemačkoj.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt