Promena!

ZVEZDINO DETE IZGUBILO CRVENO-BELU DEVETKU! Promena na dresu mladog fudbalera - njegov broj čeka najveće pojačanje!

Autor Dušan Ninković

Maldi fudbaler na prvom meču u novoj sezoni nije nosio broj devet, kao što je bio slučaj prethodnih meseci.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su odigrali prvi pripremni meč pred sezonu 2023/24, a u pobedi nad reprezentacijom Užica mladi Jovan Mijatović je imao ulogu startera - bez devetke na leđima! Izmenjeni igrački kadar još nije zaokružen, pa se može zaključiti da će doći do promena. Kako je na predstavljanju Pitera Olanjinke rekao sportski direktor Mitar Mrkela jedno pojačanje se i dalje čeka, a verovatno je reč o napadaču koji košta dva miliona evra!

Pošto je mladi Jovan Mijatović prvi deo meča odigrao u dresu sa brojem 22 - nasleđenim od Veljka nikolića - jasno je da crveno-beli "9" čuvaju za klasičnu devetku! Emanuel Late-Lat (24) će, po svoj prilici, dobiti taj broj čim stavi potpis na ugovor sa srpskim šampionom i završi sagu koja traje već nekoliko nedelja.

Inače, Emanuel Late Lat je potencijalni reprezentativac Obale Slonovače, koji je već sedam godina pod profesionalnim ugovorom sa Atalantom. Tim iz Bergama ga je doveo još u mlađim kategorijama, ali pravu šansu u prvom timu nije dobio - selio se na čak osam pozajmica od kojih je poslednja bila i najuspešnija, u švajcarskom Sent Galenu. Upravo tamo skrenuo je pažnju Zvezdinih čelnika, koji su spremni da plate obeštećenje za njegove usluge. 

U narednoj sezoni će Crvena zvezda, pored napadača koji stiže, kao opcije pred protivničkim golom imati i Žan Filipa Krasoa i Pitera Olajinku, koji prinudno može da igra na mestu napadača iako se bolje snalazi kada je nešto defanzivniji. U toj konkurenciji stasavaće mladi Jovan Mijatović, ali bez devetke koja mu je data kada je sredinom prošle sezone promovisan u prvi tim.