IZNENAĐENJE

SVI POLUDELI ZA ARAPSKIM MILIONIMA SEM HRVATA! Daju "blanko ugovore", a Brozović i Modrić rekli NE

Autor Milutin Vujičić

Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Marcelo Brozović odbili ponude iz Saudijske Arabije.

Izvor: Profimedia

Nije više nikakva tajna da je Saudijska Arabija odlučila da "umeša prste" i da napravi od svoje fudbalske lige daleko kvalitetnije fudbalsko takmičenje, pa tako prethodnih nedelja čitamo o "suludom novcu" koji daju četiri kluba: Al Itihad, Al Nasr, Al Ahi i Al Hilal. Sve je počelo dolaskom Kristijana Ronalda zimus za platu od 200 miliona evra, a potom se sve nastavilo tokom leta i već je zaključen veliki broj šokantnih transfera.

Nakon što je Lionel Mesi odbio milijardu evra i otišao u američki MLS, Saudijci su se okrenuli "utešnim rešenjima" u vidu fudbalera koji su u zenitu svoje karijere, ali su ubedili i nekoliko igrača koji i te kako imaju šta još da ponude u Evropi. Malo ko ih je odbio, a pored Mesija to su još samo dva Hrvata - Luka Modrić i Marcelo Brozović.

Modrić je već produžio ugovor sa Real Madridom do idućeg leta i čini se da je svestan da će ga Saudijci čekati makar još godinu dana, iako će njemu tada biti punih 39, dok je sedam godina mlađi Marcelo Brozović na kraju rekao "ne" jer još želi da igra vrhunski fudbal. Bilo da to bude u Interu ili Barseloni koja se već dugo raspituje za njega... Sve u svemu, mora da ima baš mnogo poverenja u sebe kada se u tridesetim zahvalio na ponudu od 20 miliona evra po sezoni!

Prethodno su Karim Benzema (Real Madrid) i N'Golo Kante (Čelsi) stigli u Al Itihad za platu od 107 miliona dolara, odnos 86 miliona dolara godišnje, potom Ruben Neveš (Vulverhempton) i Kalidu Kubilali (Čelsi) su postali novi fudbaleri Al Hilala u skupocenim transferima. I to nije kraj, tek narednih dana očekuje se da nastavi da se "osipa" Čelsi, ali i još neki drugi evropski klubovi. Eduar Mendi je na korak od Al Ahlija, Hakim Ziješ će u Al Nasr, dok se spekuliše i o selidbi Roberta Firmina, Bernarda Silve, Vilfrida Zahe, pa i Nejmara.