KRAJ SAGE

ZVEZDA TRAKOM "KUPILA" VERNOST DRAGOVIĆA! Hteo da ide, pa postao kapiten i sve se promenilo: Čast mi je...

Autor Milutin Vujičić

Milan Borjan dobio naslednika u Crvenoj zvezdi, novi kapiten je Aleksandar Dragović.

Izvor: MN Press

Aleksandar Dragović poneo je kapitensku traku Crvene zvezde na prvoj "test" utakmici protiv selekcije Užica (3:1), da bi dan kasnije sa stadiona "Rajko Mitić" stigla i zvanična potvrda da je promovisan u vođu tima. Dragović će sa trakom oko ruke naslediti dosadašnjeg kapitena Milana Borjana koga je novi trenera Barak Bahar "precrtao" po dolasku u klub, a s obzirom da ima ugovor na još čak tri godine - prosleđen je na pozajmicu u Slovan iz Bratislave.

"Izuzetno sam ponosan što sam Zvezdin kapiten. Velika imena, ne samo srpskog, već i svetskog fudbala su nosila kapitensku traku u Zvezdi. Čast mi je što mogu da ih nasledim. Ovo mi je samo još jedan motiv da na svakom meču dajem maksimum. Nikada se nisam štedeo, a sada imam još veći motiv da nastavim tako. Hvala svima u klubu što su mi ukazali ovo poverenje, ali i navijačima što veruju u mene", rekao je Aleksandar Dragović u izjavi za zvanični sajt crveno-belih nakon što je imenovan na novu funkciju u timu.

Time je završena i saga oko njegovog odlaska koja je počela još zimus. Tada je Dragović insistirao da ode u Sampdoriju, pritisci da obezbedi transfer u Italiju nastavljeni su i ovog leta, a uprkos strahu navijača crveno-belih da bi Austrijanac mogao da ode, na kraju se čini da ga je kapitenska traka ubedila da ostane.

"Zaista sam dve godine dao sve za ovaj klub. Verujem i nadam se da mi niko neće postavljati prepreke i da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena", rekao je Dragović pre samo mesec dana. Podsetimo, Dragović je Crvenu zvezdu odigrao 96 utakmica i postigao je četiri gola, odnosno ima još 11 nastupa u nezvaničnim nastupima za srpskog šampiona koji od nedavno broji i prijateljske utakmice u zvaničnu statistiku.