BLIZU JE

JEDAN OD NAJVERNIJIH GVARDIOLINIH "VOJNIKA" ODLAZI! Neočekivani rastanak, Siti ostaje bez važnog igrača

Autor Milutin Vujičić

Kajl Voker je na korak od odlaska iz Mančester sitija u Bajern.

Izvor: Profimedia

Engleski fudbaler Kajl Voker postigao je usmeni dogovor sa Bajernom i čini se da će napustiti Mančester siti ovog leta. Pravo niotkuda "Atletik" je lansirao informaciju o odlasku jednog od najpouzdanijih "vojnika" Pepa Gvardiole, ali za sada nije poznato zbog čega je odlučio da promeni sredinu - može tek da se nagađa.

Pouzdani desni bek, jedan od najbržih fudbalera planete, standardan je u Mančester sitiju još od 2017. godine. Stigao je baš na preporuku Pepa Gvardiole koji je posle prve sezone u klubu evidentirao da je mesto desnog beka problematično, tako da je iz redova Totenhema uspeo da dovede Vokera za cenu od oko 60 miliona evra. Ispostaviće se, bio je to jedan od najboljih "potpisa" Sitija u Pepovoj eri.

Videćemo da li će "građani" na kraju pristati na transfer pošto im tek predstoje pregovori sa Bajernom. Nemački gigant planira da ponudi oko 17,5 miliona evra za iskusnog defanzivca, a videćemo da li će to biti dovoljno da na kraju i Gvardiola kaže "da". Obično ne pravi probleme svojim fudbalerima koji žele da odu.

Voker je prošle sezone bio važan deo tima koji je konačno osvojio Ligu šampiona (uz još Premijer ligu i Kup), a do sada je za "građane" odigrao 254 utakmice i na njima je upisao šest golova i 18 asistencija.

BONUS VIDEO: