DVE OPCIJE

NEMA PROŠIRENJA SUPERLIGE - IGRA 16 KLUBOVA! Dilema još postoji, ne zna se ko ISPADA u drugi rang

Autor Milutin Vujičić

Superliga Srbije će se naredne godine igrati sa 16 klubova, odlučeno je danas.

Izvor: MN Press

Nakon mnogo nagađanja prethodnih nedelja sada je i zvanično: Superliga Srbije igraće se sa 16 klubova. To je danas odlučeno na sednici Odbora za hitnja pitanja FSS u Staroj Pazovi, čime je definitivno otpala mogućnost da se takmičenje proširi za još jedan klub nakon odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani da umanji kaznu Kolubari.

Posle pomenute odluke, Kolubari su vraćena tri boda i to na tabeli Superlige za prošlu sezonu znači da su "skočili" iz zone ispadanja i da su to mesto na taj način prepustili Radniku. Ipak, za sada nije jasno ko će od ova dva kluba u niži rang i koja god odluka da bude doneta kasnije u toku dana, jasno je da će se raditi o presedanu pošto je početak Superlige zakazan za predstojeći vikend.

Najizglednija solucija o kojoj se pričalo i prethodnih dana je da FSS izbaci Kolubaru iz Superlige, pošto je odlukom Suda za sportsku arbitražu u Lozani i potvrđeno da su namestili jednu utakmicu (protiv Mladosti GAT), međutim u Lazarevcu se ne predaju tek tako, dok su prethodno odbacili mogućnost da će se sami povući. Ne žele ni iz Surdulice iz drugi rang i već su istakli da ne bi bilo fer prema njima da budu izbačeni iz takmičenja nakon što su napravili novi tim i uložili u prethodna dva meseca.

FSS će danas u 17 časova i zvanično obaviti žreb takmičenja za Superligu i Prvu ligu Srbije kada ćemo konačno i saznati parove prvog kola koje je na programu za vikend, a time će biti i otklonjene (valjda) sve dileme oko sistema koji nas čeka u narednoj takmičarskoj godini.

BONUS VIDEO: