HIT!

IMA JEDAN MALI, TRESE MREŽE KO LUD! Kako je legenda Zvezde otkrila ZVER iz Partizana: "Nisam ti ja rekao za njega!"

Autor Milutin Vujičić

Mitar Mrkela prisetio se sjajne anegdote kako je Aleksandar Mitrović postao oslonac U19 reprezentacije Srbije i sa njom se popeo na krov Evrope.

Izvor: MN Press

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je pre tačno deset godina Evropsko prventvo u Litvaniji, a tim povodom FSS je organizovao interesantan događaj na Ubu na kome su legende govorile o podvigu "orlića". Jedan od onih koji su se prisećali ovog pohoda bio je i čuveni Mitar Mrkela, danas sportski direktor, a ne kada "šef" mlađih kategorija FSS, koji je opisao kako je uopšte došlo do poziva Aleksandru Mitroviću - danas najboljem strelcu u istoriji Srbije.

Ljubinko Drulović nije ni imao "pravog špica" uoči puta za Litvaniju, tako da je pred turnir u Izraelu, koji je poslužio kao orijentir za dalje, stigao predlog Aleksandra Stanojevića da u Teleoptiku "ima jedan mali". Ispostavilo se, bio je to Mitrović koji je dobio čak i nagradu za igrača turnira.

"Nismo imali špica za važan turnir u Izraelu, tadašnji trener Partizana Sale Stanojević nam nije dao Lazara Markovića zbog neke evropske utakmice, ali me je odvukao na stranu i šapnuo 'imaš u Teleoptiku nekog malog Mitrovića, trese mreže ko lud i biće čudo od napadača, ali nemoj molim te da kažeš Vuku Rašoviću da sam ti ja to rekao'", prisetio se Mitar Mrkela i izmamio salvu aplauza prepunog Doma kulture u Ubu.

"Pozvali smo Mitra i to mu je bio prvi nastup za neku reprezentativnu selekciju. Bio je prvi strelac turnira u Izraelu, tako je ušao u selekcije i nikada posle nije ni izlazio. Pogledajte gde je danas".

Nažalost, dobar deo igrača koji su bili deo reprezentacije koja se popela na kro Evrope nije uspeo da ostvari svoj potencijal, a MONDO se detaljno bavio njima. Pročitajte gde su danas i šta rade svi fudbaleri koje je Ljubinko Drulović odveo u Litvaniju, da li se uopšte sećate svih?

BONUS VIDEO: