UH

RASULO U BAJERNU, TRENER PONIZIO KAPITENA! Odgovor stigao odmah - stao pred kamere i odbrusio

Autor Milutin Vujičić

Izgleda da se Tuhel i Kimih ne slažu oko toga koju poziciju igra Kimih.

Izvor: Profimedia

Bajern je posle senzacionalnog preokreta savladao Liverpul 4:3 (2:2) na turneji u Singapuru, međutim čini se da atmosfera nije na sjajnom nivou. Već smo navikli na takve stvari kada su Tuhelove ekipe na terenu, i te kako ume da se "pokači" sa igračima, pa tako sada deluje da ima problem sa Džošuom Kimihom, jednim od najboljih fudbalera bavarskog giganta.

Problem je nastao zbog toga što je Tuhel direktno prozvao svog kapitena Kimiha da nije dovoljno dobar i da mu je potreban bolji fudbaler na njegovoj poziciji. Oko toga počinje tek zbrka... Tuhel je poručio da mu je potrebna "nova šestica", što bi značilo pravi zadnji vezni, dodavši da Kimih ne može da igra na tom mestu. Zbog toga je Kimih razrogačio oči i poručio da njegov trener greši, odnosno da sebe smatra "pravom šesticom".

"Želim novu 'šesticu'. Kimih nije prava 'šestica' i to je svima jasno", rekao je Tuhel bez ikakvog ustručavanja, na šta je Kimih "poklopio" trenera: "Nova 'šestica'? Pa ja sam taj igrač...". Odmah posle ovog komentara, Kimih je napustio intervju, dok je zanimljivo da nije dobio podršku saigrača pošto je i Mathejs de Liht izjavio da nemački fudbaler "ne igra na pravom mestu".


Kao što znamo, Kimih je dobar deo svoje karijere proveo kao desni bek, da bi potom bio prebačen u vezni red. Naučio je mnogo u radu sa Pepom Gvardiolom i bio jedan od njegovih miljenika, a prethodnih godina je uglavnom u Bajernu igrao na mestu veznog u sistemu sa dvostrukim pivotom. Očigledno, Tuhel nešto želi da menja i da ima tek jednog igrača ispred odbrane, odnosno još dvojicu ispred njega, a u te zamisli se Kimih ne uklapa.

Videćemo da li će ovo "otvoriti Pandorinu kutiju" u Bajernu i da li bi zbog ovoga mogli da nastanu ozbiljni problemi kada su odnosi između igrača, odnosno igrača i trenera u pitanju, što ne bi bio prvi slučaj. Ni sa Tuhelom, a ni sa svlačionicom Bajerna koje je "pojela" već mnoge.

BONUS VIDEO: