POTPIS

"KINESKI MBAPE" (18) U ZVEZDINOJ FILIJALI! Igrao za Atletiko Madrid, pa stigao na Senjak

Autor Milutin Vujičić

Interesantno pojačanje za tim iz Prve lige Srbije koje je u tesnoj saradnji sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Instagram/rfkgraficar/Printscreen

Kineski fudbaler Su Juliang (18) postao je novi član Grafičara, zvanično je objavio klub sa Senjaka. Zvezdina filijala je saopštila da se radi o jednom od najtalentovanijih fudbalera iz Kine koji stiže iz akademije Gvandžu sitija, a prethodno je igrao i u mlađim kategorijama Atletiko Madrida. Profesionalni debi imao je već sa 16 i zato su velika očekivanja u taboru Grafičara.

Mladi fudbaler inače ima nadimak "kineski Mbape", pa je i iz toga jasno da ga krasi brzina. Nastupa na mestu krilnog napadača, ali se dobro snalazi i na svim ostalim mestima u ofanzivnom delu. Inače, otac mu je Nigerijac, a majka Kineskinja.

"Došao sam u Grafičar, jer smatram da je ovo odličan klub za razvoj mladih fudbalera. Pritom, prija mi i ambijent i sjajna atmosfera koju sam odmah osetio. Nadam se da ću da unapredim svoju igru u narednim mesecima i da ću dati doprinos uspesima tima", kazao je Su Juliang u izjavi za zvanični sajt kluba kome će pomoći da se plasira u Superligu Srbije, nakon što su prošle sezone došli nadomak tog cilja.

Podsetimo, Grafičar vodi Marko Neđić, nekadašnji šef omladinaca Crvene zvezde, a koji će ove sezone imati i trojicu igrača iz redova srpskih šampiona na "dvojnoj registraciji". U pitanju su Jovan Šljivić, Stefan Leković i Kosta Nedeljković.

BONUS VIDEO: