Spektakl!

KAO DA SU VIDELI BOGA NA STADIONU! Pojavio se Srbin, a svi povikali "MIRO": Zaigralo mi srce!

Autor Milutin Vujičić

Nenad Mirosaljević došao je u Novi Sad da gleda meč Vojvodine i APOEL-a, a Kipranu su "odlepili" kada su ugledali svoju legendu.

Izvor: Mondo/ Milutin Vujičić

"Miro, Miro, Mirooo...", počeli su da viču novinari sa Kipra i pre nego što je poznati srpski fudbaler Nenad Mirosaljević ušao u ložu stadiona "Karađorđe". Razlog za njegovu posetu Novom Sadu je revanš utakmica Vojvodine i APOEL-a u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Prepoznali su ga iako je prošlo punih 12 godina otkako je nosio njihov dres, ali ne zaboraljaju da ih je vodio i u Ligu šampiona.

Tražili su odmah zajedničke fotografije, a to što je jedan Kipranin poljubio krst sa zlatnog lančića odmah pošto je pružio ruku Mirosaljeviću, dovoljno govori kako gledaju na njega i vide ga kao dobar znak pred meč sa Novosađanima koji su prvi meč izgubili 2:1 na vrelom ostrvu prošle nedelje. "Vruće je, ali je za fudbal uvek pravo vreme", rekao je Mirosaljević na početku razgovora za MONDO.

"Očekujem dobar fudbal. Gledao sam utakmicu na Kipru, ali uprkos porazu Vojvodine, mislim da su šanse za prolazak slične, možda su bliži Kiprani da prođu dalje. APOEL je ipak dobra ekipa i biće teško Vojvodini, ali nikako nisu bez šanse", poručio je smireni napadač koji bi i te kako bio od pomoći i jednoj i drugoj ekipi, pa i u veteranskim danima. 

"Iskren da budem nemam baš pravu sliku o snazi aktuelnog tima APOEL-a, ali vidim da imaju kvalitetne individualce. Problem za njih je što nisu uigrani i prvenstvo im još nije počelo. Ipak, APOEL je APOEL, jedan od najvećih klubova na Kipru i sa njima je uvek teško...", kazao je Mirosaljević i nasmejao se na konstantaciju sa je to posebno slučaj sa srpskim klubovima jer su prethodno sa njim u timu izbacivali Zvezdu i Partizan: "Tako je, srpski klubovi nemaju dobar skor sa njima".

"Lepo je što me se sećaju posle toliko godina, neću da krijem, malo je zaigralo srce. Večeras ko god da pobedi ja ću biti zadovoljan. Ako prođe Vojvodina, to je dobro za srpski fudbal, a ako prođe APOEL - opet mi je drago zbog mojih Kiprana", zaključio je Miroslavljević koji je za APOEL igrao od 2008. do 2011.

BONUS VIDEO: