Fudbal

VAR PROVERA GOLA TRAJALA ČAK 12 MINUTA! Ludnica u srpskom fudbalu, svi su bili NEROVOZNI zbog ovoga

Autor Nemanja Stanojčić

Provera VAR tehnologije u Nišu trajala je čak 12 minta...

Izvor: Arena sport

VAR provera u srpskom fudbalu trajala je čak 12 minuta! Na utakmici između Radnika iz Surdulice i subotičkog Spartaka, koja se igrala u Nišu, provera ofsajda trajala je toliko. Strelac gola Vukašin Bogdanović i njegovi saigrači dugo su čekali iako su već proslavili gol za vođstvo od 2:0.

U 58. minutu meča Bogdanović je zatresao mrežu, ujedno mu je to bio prvi gol u karijeri u Superligi, a onda je sudija Momčilo Marković dobio poziv iz VAR sobe u kojoj su Milan Stefanović i Dušan Pančić. Razlog je bio potencijalni ofsajd strelca gola. Predugo je provera trajala, izgubili su svi strpljenje, pa je došlo do toga da je sudija Marković išao da vidi situaciju na ekranu.

Obično kod situacija za ofsajd konačnu reč ima VAR soba u kojoj se povlače linije. Marković je prišao ekranu i on je nekoliko minuta gledao, tražio drugačije uglove i na kraju pokazao na centar. Pogodak je dat u 58. minutu, meč je nastavljen tek u 70. minutu, a produžen je za čak 14 minuta...Podsećanja radi, Radnik će biti domaćin u Nišu, pošto stadion u Surdulici ne ispunjava uslove.

Pogledajte kako je to izgledalo:

BONUS VIDEO: