OZBILJNA POVREDA

UŽASNE VESTI SA TRENINGA REAL MADRIDA! Najbolji golman sveta u suzama, izneli ga NA NOSILIMA

Autor Milutin Vujičić

Tibo Kurtoa je doživeo jednu od najtežih mogućih povreda na treningu Real Madrida.

Izvor: Profimedia

Belgijski golman Tibo Kurtoa doživeo je stravičnu povredu na današnjem treningu Real Madrida i u suzama je iznet na nosilima. Prema prvim informacijama sa lica mesta, sumnja se da je Kurtoa pokidao ligamente kolena, što je jedna od najtežih mogućih povreda u sportu, pa bi mogao da bude i mesecima van terena - ako uopšte i zaigra ove sezone!

Prve prognoze znaće se nakon što Kurtoa odradi magnetnu rezonancu kolena, ali ovo je već signal da će Real Madrid u sezonu ući bez jednog od najboljih igrača - ujedno i bez najboljeg golmana sveta. Dobra vest u užasnoj za Real Madrid je to što je danas 10. avgust i do kraja prelaznog roka ostalo je još tri nedelje, što će dati dovoljno vremena "kraljevskom klubu" da reaguje i dovede novog igrača na poziciji na kojoj nisu ni tražili pojačanje.

Za sada je teško predvideti kakva će strategija Real Madrida biti, ali sudeći po dešavanjima u letnjem prelaznom roku - odlučiće se za jeftinije rešenje, sve kako bi uštedeli novac za Kilijana Mbapea narednog leta. To bi moglo da znači da će dovesti nekog od golmana koji su slobodni, a to bi moglo da uključi Davida de Heu? Spominje se i Kepa iz Čelsija na pozajmicu...

Teško je očekivati da će tri nedelje pre završetka prelaznog roka Real Madrid biti spreman da "aktivira bombu", posebno ako se utvrdi da će se Kurtoa vratiti za drugi deo sezone, dok je isto tako malo verovatno da rezervni golman Andrej Lunjin postane "jedinica". Belgijanac je inače u Real Madridu od 2018. godine i do sada je odigrao 230 utakmica za prvi tim i bio je jedan od najvažnijih na putu osvajanja Lige šampiona 2022.

BONUS VIDEO: