Transfer

NEJMAR NE MOŽE KOD MESIJA! Brazilac hteo u Ameriku, ali nije znao za jedno PRAVILO

Autor Marina Periškić

Pravila takmičenja sprečavaju Brazilca da igra u MLS ligi do kraja 2023. godine.

Izvor: Profimedia

Uprkos tračevima i želji da se Nejmar suoči sa Mesijem na nekoj od zvaničnih utakmica MLS-a, ipak se neće desiti 2023. godine. Takmičarski propisi jasno kažu da je prelazni rok u američkoj ligi do 2. avgusta što znači da je Brazilac zakasnio sa potpisivanjem novog ugovora.

"Nejmar da igra MLS-u 2023. godine je nemoguće", dodaje Manuel Vakero fudbalski analitičar. Čak i ako do transfera eventualno dođe, prošao je rok za registraciju igrača. Dakle, zaključak je jasan: za bivšeg igrača Barselone nema mesta u američkoj ligi pre 31. decembra. Naravno, ne treba isključiti mogućnost da dođe do izmene pravilnika pošto je Brazilac velika zvezda, ali u ovom trenutku od toa nema ništa.

Vakero navodi da u američke klubove mogu da dođu igrači koji su slobodni agenti, ali da su oni morali da budu na tržištu pre isteka roka, odnosno pre 2. avgusta što nije slučaj sa Nejmarom. Nije tajna da on želi da ide iz Pari Sen Žermena, klub takođe želi da ga se reši i trenutno rade na postizanju dogovora koji bi odgovarao i jednoj i drugoj strani.

BONUS VIDEO: