UŽAS

REAL JE UKLET - DVE TEŠKE POVREDE U RAZMAKU OD NEKOLIKO DANA! Prvo operacija, pa DUGA pauza za prvotimce

Autor Nemanja Stanojčić

Real Madrid je u problemu, posle Kurtoe i Militao je pokidao prednje ukrštene ligamente.

Izvor: Profimedia

Dva igrača doživela su povredu prednjih ukrštenih ligamenata u Real Madridu u kratkom vremenskom razmaku. Prvo je golman Tibo Kurtoa na treningu nastradao, pa je onda na utakmici protiv Atletik Bilbaa istu sudbinu doživeo i defanzivac Eder Militao. Obojicu čeka duga pauza.

Kod ovakvih povreda obično je potrebno između šest i devet meseci za oporavak. Operacija je neophodna i posle toga sledi prvo strogo mirovanje, pa period rehabilitacije i postepen povratak u ritam. U najboljem slučaju mogli bi da se vrate na teren u februaru ili martu. Ovo ujedno znači i da će "kraljevski klub" morati da se aktivira na tržištu.

Na gol će doći Kepa Arizabalaga koji se predomislio u poslednjem trenutku i umesto prelaska u Bajern Minhen izabrao je Real. Čeka se i odluka oko pojačanja u defanzivi, pošto će što pre morati da pojačaju taj deo terena. Od odbrambenih igrača Karlo Anćeloti računa na Davida Alabu, Danijela Karvahala, Naća Fernandeza, Frana Garsiju, Ferlana Mendija, Alvara Odriozolu i Antonija Ridigera.

BONUS VIDEO: