MONDO TEMA

ZVEZDA NA "SEDMOM NEBU", A JEDNA MANA SE NAZIRE! Bahar pokazao upravi šta mu JOŠ FALI, a to nije napadač...

Autor Milutin Vujičić

Barak Bahar ima gotovo sve u Crvenoj zvezdi, ali je svojim potezima nagovestio da mu je potrebniji jedan zadnji vezni od napadača.

Izvor: Profimedia

Sezona nije mogla bolje da počne za Crvenu zvezdu i trenutno je na "sedmom nebu" sa novim trenerom Barakom Baharom. Za kratko vreme sproveo je "rez" na Marakani, dobio je pojačanja koja je tražio, a istovremeno je uspeo i da vrlo brzo implementira i svoj sistem igre. Jedini problem, ako ćemo da cepidlačimo, možemo da nađemo u tome što je možda i previše brzo sve selo na svoje mesto i deluje da Zvezda, na mesec dana pre kraja prelaznog roka, ne mora ništa da menja. Međutim, baš zbog toga što je sve savršeno i bajno, možda ne bi bilo loše da ipak preventivno reaguju.

U ovom trenutku je vrlo teško naći manu u igri Crvene zvezde, ali se nazire. To je mesto veznog fudbalera uz Marka Stamenića koje je trenutno rezervisano za Kingsa Kangvu, međutim deluje da je njima potrebna pomoć u vidu "mišića" kada se suoče sa timom koji poseduje opasnu tranziciju i može da ugrozi zadnju liniju iz kontri.

Ujedno, zbog toga je Gelor Kanga ispao iz startne postave i moraće ozbiljno da menja navike ako želi da ove sezone ima staru minutažu u crveno-belom, dok je usled nepoverenja u novajliju Edmunda Ada - koji se nije proslavio na pripremama i još nema minut u zvaničnim mečevima - Bahar čak u vezni red vraćao i Srđana Mijailovića koga je promovisao u novog štopera. Sve ovo ukazuje da je Zvezdi i te kako potrebno još jedno ime na sredini terena.

Tako bi pažnja do kraja prelaznog roka upravo trebalo da se okrene ka "šestici" i to umesto devetke kako se svima činilo celog leta. Dugo je Zvezda tražila Emanuela Late Lata, ali nakon što su njegovi agenti napravili problem oko obeštećenja i provizija, polako je počelo i da opada interesovanje sa Marakane. Jedan od razloga je i to što je tandem Olajinka-Kraso funkcionisao bez greške, dok je Vladimir Lučić takođe prekomandovan u špica i tamo se lepo snašao. Uz sve to, očekuje se da će to biti i pozicija na kojoj ćemo gledati Aleksandra Kataija kada se oporavi od povrede.

Sporadično se spominjalo da bi Zvezda mogla da bude zainteresovana za Luku Milivojevića, koji je u međuvremenu otišao kod Marka Nikolića u Emirate, dok je izraelski fudbaler Neta Lavi, miljenik Baraka Bahara iz dana u Makabiju, jednostavno preskup zbog visoke plate koju ima u Japanu.

Izvor: MN Press

Prethodnih dana se u danskim medijima pojavila informacija da bi Toči Čukvuani, Nigerijac iz Lingbija, mogao da bude rešenje crveno-belih, ali kako saznaje MONDO sa "Marakane", traži se ipak kvalitetniji igrač. Zvezda želi "zaokruženog" igrača koji bi mogao da igra u Baharovom sistemu i koji bi odmah mogao da pomogne, odnosno da bude ono što je Seku Sanogo bio kod Dejana Stankovića posle perioda adaptacije.

KAKO TEČE ROK?

Crvena zvezda je ovog leta već dovela Marka Stamenića, Edmunda Ada, Miloša Degeneka, Uroša Kabića, Omrija Glazera i Žan-Filipa Krasoa.

Prelazni rok u Srbiji zatvara se 15. septembra u ponoć i Crvena zvezda nema potrebu da žuri, prvi put u skorijoj istoriji, pa bi pojačanje mogla da napadne tek posle žreba za grupnu fazu Lige šampiona (31. avgust). Rok za registraciju igrača biće samo nekoliko dana posle toga, pa bi crveno-beli do tada morali da reaguju i dovedu igrača na pomenutoj poziciji.

Što se tiče ostalih mesta u timu, Zvezda je definitivno odlučila da ne dovodi novog štopera, dok se čini da neće biti ni novih bekova. Štaviše, izvesnije je da će biti odlazaka pošto Aleks Vigo i Irakli Azarov za sada nemaju prostora. Takođe, plan je i da se tokom jeseni promovišu mladi fudbaleri i Bahar neće insistirati na pojačanjima koja će ih "ugušiti", nego samo odmah doneti kvalitet koji nedostaje. 

BONUS VIDEO: