Fudbal

RUŽAN KRAJ, MATIĆU NI "HVALA"! Klub se oglasio o Srbinu - zašto je puklo između Murinja i njega?

Autor Mladen Šolak

Nemanja Matić je hladno ispraćen iz Rome

Izvor: Profimedia

Nemanja Matić napustio je ove nedelje Romu posle godinu dana. Za mnoge iznenadno, karijeru je nastavio u francuskom klubu Ren, a "vučica" se od njega oprostila potpuno hladno, kratkom objavom na društvenim mrežama: "Zvanično: Nemanja Matić je prodat Renu".

Potpuno ravnodušno, Roma je ispratila fudbalera koji joj je prošle godine dao mnogo i došao na poziv Žozea Murinja, sa kojim je sa velikim uspehom sarađivao u Čelsiju i Mančester junajtedu. Iako je bivši reprezentativac Srbije još u junu na neki nagovestio rastanak objavom na društvenim mrežama, ipak se nije činilo da je kraj tako izvestan.

"Dali smo sve, borili smo se do kraja i na kraju je lutrija odlučila. Nosio sam ovaj dres ponosno, hvala vam za sve!", napisao je Matić posle poraza u finalu Lige Evrope protiv Sevilje na penale. A zašto ga je Roma ovako hladno ispratila?

Italijanski novinar Filipo Bijafora objavio je da u Romi nisu bili zadovoljni njegovim ponašanjem, kao i da rastanku nisu doprineli ekonomski razlozi. "Odustao je od treninga i imao je problema sa Murinjom", pisao je on.

Matić je u resu Rome nastupio tačno 50 puta, postigao dva gola uz tri asistencije, videlo se da je blizak sa pojedinim saigračima, posebno sa Argentincem Paulom Dibalom i srpskim golmanom Miletom Svilarom... Ipak u "Večnom gradu" zadržao se samo jednu sezonu, nakon što je prethodno igrao za Junajted, Čelsi, Benfiku, Vitese, Košice...

BONUS VIDEO: