Fudbal

SRBIN RAZBIO HRVATE I IZBACIO IH IZ EVROPE: Andrija plesao i dokrajčio Splićane!

Autor Mladen Šolak

Golovima Andrije Živkovića, PAOK je izbacio Hajduk iz Splita iz Evrope.

Izvor: Profimedia

PAOK je pobedio Hajduk Split 3:0 u revanš-meču kvalifikacija za Konferenciju ligu i ukupnim rezultatom 3:0 u dvomeču ušao u plej-of! Na stadionu na kojem su bili i navijači Partizana, koji su u bratskim odnosima sa solunskim navijačima, Splićani su dočekani uvredljivim transparentom i skandiranjem "Srbija, Srbija".

Prvi gol za PAOK dao je Austrijanac Stefan Švab iz penala u 12. minutu, a onda je srpski internacionalac Andrija Živković u 79. i 85. minutu "dokusurio" protivnika iz Hrvatske i okončao mu evropsku sezonu sredinom avgusta. Pogledajte kako lep gol je Andrija dao iz slobodnog udarca, za delirijum stadiona "Tumba", na kojem igra već dve godine, od dolaska iz Benfike.

Andrija Živković PAOK Hajduk Split
Izvor: YouTube/RELIGIA SPORTULUI

 Zahvaljujući golovima srpskog reprezentativca, PAOK je došao na korak do grupne faze. Sa druge strahe, Splićani će žaliti za propuštenom šansom, jer su mogli da pobedom i prolazom u Grčkoj zaigraju protiv pobednika duela Rozenborg - Harts i da zaigraju grupnu fazu evro-takmičenja prvi put od 2010. godine i čuvenog gola Ante Vukušića protiv Anderlehta.