Fudbal

SKANDIRALI PROSINEČKOM DA JE ČETNIK! Zbog transparenta Torcide Split reagovala i liga Hrvatske

Autor Mladen Šolak

Izrečene kazne za vređanje Roberta Prosinečkog

Izvor: MN Press

Disciplinski sudija fudbalske lige Hrvatske kaznio je Hajduk Split zbog izgreda svojih navijača na gostovanju Rudešu u Zagrebu. Zbog skandiranja Robertu Prosinečkom, legendi Crvene zvezde, da je "četnik", Splićani će platiti 4.500 evra, a povrh toga kažnjeni su i zbog paljenja baklji, upotrebe druge pirotehnike, ali i zbog drugih dobacivanja hrvatskom treneru.

Hajduk je kažnjen i zbog toga što je prema Prosinečkom podignut transparent sa porukom: "10 evra, može, hvala, ipak četniku plata mala", a u više navrata je skandirano "Cigani, cigani", kao i još jedan uvredljivi slogan prema Prosinečkom.

"Veliki Žuti", velikan Crvene zvezde, ali i hrvatske reprezentacije i tamošnjeg fudbala, vratio se ove sezone u tamošnju ligu na klupi kluba koji vodi bivši reprezentativac Hrvatske Josip Džo Šimunić. On je samostalnu karijeru počeo u Zvezdu pre više od 10 godina, na stadionu na kojem je bio i prvak Evrope sa crveno-belima, a potom je radio u Turskoj, Sloveniji, u reprezentacijama Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine...

U Splitu mu ipak za sve to vreme nisu "zaboravili" Crvenu zvezdu, ni to što je na Marakani bio i ostao jedan od omiljenih igrača i trenera u klupskoj istoriji.

BONUS VIDEO: