Fudbal

U ŠTA OVO SAUDIJCI PRETVARAJU FUDBAL!? Toni Kros u šoku zbog jednog transfera: SRAMOTA!

Autor Mladen Šolak

Nemac osetio sramotu kada je čuo za ovaj transfer.

Izvor: Profimedia/MARCA/SIPA/2307311314

Centarlni vezista Selte Gabri Vejga (21) na putu je da se preseli u Saudijsku Arabiju, u Al-Ahli, u koji su ovog leta došli Roberto Firmino (31) iz Liverpula, Rijad Mahrez (32) iz Mančester sitija, Alan Sen Maksiman (26) iz Njukasla, Frank Kesi (26) iz Barselone, Rožer Ibanjez (24) iz Rome...

Ipak, do sada se nije događalo da u u ligu u kojoj fudbalere "gađaju novcem" stižu i fudbaleri koji nisu stekli svetsku ili evropsku afirmaciju. I to šokira legendarnog Nemca Tonija Krosa (33), asa Real Madrida i petostrukog osvajača Lige šampiona.
"Sramotno", napisao je on ispod vesti o transferu fudbalera Selte u Saudijsku Arabiju, očigledno zgrožen što je i Vejga stavio novac ispred lične ambicije da napravi karijeru u Evropi, gde bi takođe zaradio milione i milione - ali ne u tako velikom iznosu kakav će mu "leći" na račun za godinu ili dve na Bliskom istoku.

Iako se za njega nagađalo da bi mogao da ode u Real, Siti, PSŽ ili u Liverpul posle osvajanja srebra sa Španijom na Evropskom prvenstvu za igrače do 21, njemu je u ovom trenutku ipak najbitnije da se obezbedi, a ostvarivanje dečačkih snova o karijeri u velikom klubu će doći, možda, posle toga na red.

Izvor: Profimedia

S obzirom na to da je Selta odredila "izlaznu" klauzulu u Vejginom ugovoru od "samo" 40 miliona evra, očekivalo se da njegova selidba u neki od većih klubova bude siguran posao. Ipak, momak koji je rođen u stasao u rodnom Vigu ipak neće otići mi u Madrid, ni u Liverpul, ni u Pariz, već na stadion "King Abdulah sports siti" u Džedi.