Fudbal

PARTIZAN PLAĆA ZBOG "POLA MAĐAR, POLA USTAŠA" Uvredljivo skandiranje Grobara će skupo koštati crno-bele

Autor Mladen Šolak

Vređanje na utakmici Vojvodina - Partizan dolazi na naplatu.

Izvor: Milutin Vujčić/MONDO

FK Partizan kažnjen je zbog skandiranja Grobara "pola Mađar, pola ustaša" na meču protiv Vojvodine u Novom Sadu, javio je Sport klub. Crno-beli će zato odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije morati da plate pola miliona dinara, nakon što je u izveštaju nadležnih zapisano da je šovinistička pesma pevana na stadionu "Karađorđe", tokom utakmice Novosađana i Beograđana 6. avgusta.

U izveštaju delegata Vuka Blećića navedeno je i da su pristalice Partizana, osim pevanja pesme koju često pevaju, a koja ima elemente verske mržnje i rasne diskriminacije. Ta pesma se nažalost često čuje sa tribine na kojoj su Grobari tokom utakmica protiv Vojvodine i crno-beli su i ranije bili kažnjavani zbog tog skandaloznog skandiranja.

Takođe, Partizan je kažnjen i zbog toga što su sa zapadne tribine ušli njegovi navijači da se slikaju sa igračima i nije im uzeto kao olakšavajuća okolnost to što su u pitanju maloletnici.

Sa druge strane, i Vojvodina će morati da plati, 300.000 dinara, zbog izgerda svojih navijača, kao i zbog korišćenje pirotehnike.