Fudbal

MBAPE OSTAVLJA 100.000.000 EVRA, SAMO DA ODE IZ PARIZA! Neće novi ugovor - u trku se uključio još jedan klub!

Autor Marina Periškić

Kilijan Mbape spreman je da se odrekne ogromne svote novca samo da ode iz Pariza.

Izvor: Profimedia/Jean-Marie Hervio / KMSP

Kilijan Mbape suspendovan je iz ekipe Pari sen Žermena sa kojom nije otišao na azijsku turneju. Više od mesec dana traje saga između statusa francuskog šampiona i Mbapea. Navodno je već sve dogovorio sa Real Madridom, koji sledeće leto očekuje mladog napadača.

Francuzu ugovor ističe za godinu dana, kada postaje slobodan igrač, što znači da PSŽ neće dobiti ništa od njegovog odlaska iz kluba. Upravo zato, došlo je do sukoba interesa između fudbalera i kluba sa "Parka prinčeva", jer PSŽ želi da "unovči" mladog napadača. Međutim, Mbape sabotira tu ideju time što odbija prelazak u drugi klub pre isteka saradnje.

Prema pisanju Lekipa, Mbape je dogovorio povratak u tim, ali će ga to jako skupo koštati. Kilijan mora da se odrekne bonusa iz svojih ugovora, a to se prvenstveno odnosi na takozvani bonus za odanost u iznosu od ukupno 100.000.000 evra. Pod tim uslovom, francuskom napadaču neće propasti sezona, ali neće potpisati produžetak ugovora na kom klub insistira. U engleskim medijima se pojavila vest da bi Mbape mogao da završi u Liverpulu. Prema više izvora, taj posao zavisi o tome hoće li Saudijci kupiti Salaha za fiksnih 175.000.000 evra i još 75.000 evra u raznim bonusima. Tim transferom bi osigurali novac za Mbapea.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda - PSŽ 1:4
Izvor: Youtube/UEFA